Viikon urheilutärpit: Olympianostalgiaa, e-urheilua ja snookeria

Urheilutärpit tarjoaa muistelua menneistä olympialaisista, sekä myös jännittävää e-urheilua ja snookerian MM-kilpailut.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Telia Esports Series: League of Legends.

Urheilutärpit tarjoaa muistelua menneistä olympialaisista, sekä myös jännittävää e-urheilua ja snookerian MM-kilpailut.
Teksti:
Milla Olkkonen-Lind

Tv-maailman urheilutärpit sisältävät urheilua moneen makuun.

Urheilutärpit: Ruudun täydeltä olympianostalgiaa

Perjantaina 24. heinäkuuta TV2:lla muisteltiin menneiden olympialaisten avajaisia. Lisää olympianostalgiaa on runsaasti tarjolla koko viikonlopun ajan. Lauantaina palataan vuoden 1952 Helsingin kotikisojen tunnelmiin ja kerrataan eri olympialaisten huikeimpia suomalaishetkiä. Mukaan mahtuu lajeja juoksusta painiin ja jousiammuntaan. Sunnuntaina vuorossa ovat olympiamuistot vuosilta 1992–2008.

Menneiden muistelun lisäksi studiossa käännetään katse jo tulevaan, kesälle 2021 siirtyneisiin Tokion olympialaisiin. Lähetyksiä juontavat Inka Henelius ja Kristiina Kekäläinen.

Olympiaviikonloppu, la 25.7., su 26.7. klo 18.00 Tv2

Helsingin olympialaiset 1952.

Helsingin olympialaiset 1952. YHTYNEET KUVALEHDET OY/KUVA-ARKISTO

E-urheilun Suomen liigan finaali

Tänä kesänä elektronisen urheilun Telia Esports Series laajentuu Suomesta Ruotsiin, Norjaan ja Tanskaan uuden areenataistelupelin League of Legendsin myötä.

Maanantaina pelataan Suomen liigan finaali, jossa selviää, mitkä kaksi joukkuetta pääsevät elokuussa taistelemaan Pohjoismaiden mestaruudesta Masters-turnaukseen. Suomen runkovaiheen voitti ennakkosuosikki KOVA (13–1), joka lunasti suoraan paikkansa finaalissa. 20.7. alkaneiden playoffien myötä selviää, onko toinen finalisti myös ennakkosuosiosta nauttinut Nyyrikki.

Telia Esports Series, ma 27.7. klo 19.00 C More

Snookerin MM-kilpailut.

Snookerin MM-kilpailut. Kutonen

Snookerin vuoden kohokohta

Snookerin MM-kilpailut alkavat perjantaina. Lajin vuotuinen kohokohta jouduttiin tällä kertaa siirtämään keväältä loppukesälle, mutta turnauksen näyttämö on tuttuun tapaan Crucible-teatteri Sheffieldissä Britanniassa. Turnausta voi seurata Eurosportilla, mutta myös Kutosella nähdään perjantaista sunnuntaihin Aki Kauppisen selostamat suorat lähetykset.

Viime vuonna voiton vei Judd Trump, jonka nimi on ollut ranking-listalta tuttu jo pitkään. Mukana ovat myös lajilegenda Ronnie O’Sullivan ja aina suurissa kilpailuissa parhaimmillaan oleva Mark Selby.

Snooker: MM-kisat, pe 31.7. klo 21.00 Kutonen

Lue myös: Viikon nettitärpit: Superpesistä, golfia ja tulevaisuuteen sijoittuvaa viihdettä

X