Anna-lehti: Antonio Flores ja Pekka Haavisto paljastavat toistensa ärsyttävimmät piirteet – ”Aina löytyy jotakin huomautettavaa”

Antonio yrittää välillä stailata Pekkaa, vaikka tätä ärsyttää puolison tarkkuus ulkonäöstä. Pekka kuitenkin kertoo, että heillä molemmilla on taipumusta perfektionismiin.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Antonio kertoo, että heidän suhteensa on kestänyt, koska Pekka on aina hänen puolellaan.

Antonio yrittää välillä stailata Pekkaa, vaikka tätä ärsyttää puolison tarkkuus ulkonäöstä. Pekka kuitenkin kertoo, että heillä molemmilla on taipumusta perfektionismiin.
(Päivitetty: )
Teksti:
Aija Lääti

Kansanedustaja Pekka Haavisto ja hänen miehensä parturi-kampaaja ja maskeeraaja Antonio Flores kertovat Anna-lehden haastattelussa jo yli 25 vuotta kestäneestä suhteestaan.

Pekka kertoo Antonion katsovan häntä joskus aika kriittisesti, koska ulkonäköasiat kuuluvat Antonion ammattiin.

“Oma tyylini on hieman konservatiivisempi kuin hänen”, Pekka Haavisto toteaa Anna-lehdessä.

Antonio kertoo, että estetiikka on ollut hänelle aina tärkeää ja myöntää yrittäneensä stailata Pekkaakin. Hän kertoo tarkistavansa Pekan asun ulos lähtiessä, välillä Antonio laittaa Pekan vaihtamaan. Kesti kuitenkin kauan, että Antonio sai trimmata Pekan kulmakarvat.

“Pekan mielestä tuuheissa kulmakarvoissa ei ollut mitään vikaa, olihan Einsteinillakin sellaiset. Leikkasin ne sitten kerran hänen nukkuessaan. Hän on niin hyväuninen, ettei herännyt”, Antonio sanoo. 

Antonio haluaa oppia jatkuvasti uutta

“Muistan lapsesta asti halunneeni parturi-kampaajaksi”, Antonio Flores sanoo Anna-lehden haastattelussa.

Hänen kotimaassaan Ecuadorissa vallitsevassa macho-kulttuurissa kuitenkin ajateltiin, että sellainen työ ei sovi miehille. Antonio valmistuikin sukunsa toiveesta kirjanpitäjäksi, se työ ei kuitenkaan herättänyt hänessä intohimoa, joten hän opiskeli lapsuuden haaveammattiinsa iltakoulussa. 

Antonio kertoo haluavansa oppia jatkuvasti uutta. Lähiaikoina hän on tehnyt maskeeraajan töitä saksalaisissa tv- ja elokuvaproduktioissa. 

“Mitä tahansa hullujakin ideoita olen saanut päähäni, Pekka aina kannustaa: mene ja tee! Olemme hyväksyneet toistemme erilaisuuden”, hän sanoo. 

Mikä toisessa ärsyttää?

Antonio kertoo, että Pekassa ärsyttävintä on se, kun tämä häiriintyy vaatteitaan tai ryhtiään koskevasta huomauttelusta. 

“Mutta sehän on rakentavaa kritiikkiä”, Antonio puolustautuu. 

Pekasta taas ärsyttävintä Antoniossa on hänen tarkkuutensa paitsi omansa mutta myös muiden ulkonäössä. 

“Vaikka olisin mielestäni täydellisen hyvin pukeutunut, aina löytyy jotakin huomautettavaa”, Pekka Haavisto kertoo Annassa

Pekka kuitenkin toteaa, että hänellä on itselläänkin on taipumusta perfektionismiin.

“Kun Antonio tekee hiustenleikkausta tai meikkiä, hän on äärimmäisen tarkka ja kunnianhimoinen”, Pekka sanoo. 

Antonio myös kertoo, että Pekka on aina hänen tukenaan ja puolellaan.

“Siksi tämä suhde on kestänyt”, Antonio sanoo. 

Lue myös: Pekka Haavisto on saanut osansa politiikan nurjasta puolesta – ”Ellei sitä kestä, tätä työtä ei voi tehdä”

Ulkoministeri Pekka Haavisto

Pekka Haavisto yrittää mahduttaa elämäänsä muutakin kuin töitä. Hän harrastaa kädentaitoja, peruskorjausta, autojen ja veneen kunnostusta, kulttuuria sekä yhteiskunnallista keskustelua. © Pekka Holmström / Otavamedia

X