”Ihminen on kuin akku” – Laulaja Anna Puu oppi oman jaksamisensa rajat

TVOF-tähtivalmentaja, laulaja Anna Puu on oppinut tunnistamaan oman jaksamisensa rajat. ”Olen täysillä heittäytyjä ja annan itsestäni paljon.”

Jaa artikkeliLähetä vinkki

”Muistan pitää kiinni myös niistä ajoista, joita tarvitsen latautumiseen”, Anna Puu kertoo. Kuva: Sampo Korhonen/Om-arkisto

TVOF-tähtivalmentaja, laulaja Anna Puu on oppinut tunnistamaan oman jaksamisensa rajat. ”Olen täysillä heittäytyjä ja annan itsestäni paljon.”
Teksti: Linda Martikainen

Laulaja ja tähtivalmentaja Anna Puu kertoo oppineensa jo The Voice Of Finland -ohjelmataipaleen alussa itsestään oman jaksamisensa rajat.

”En ollut aiemmin tehnyt telkkaria näin paljon ja Voicehan on pitkä projekti. Toki aikoinani kävin myös Idolsin, mutta se oli niin eri asia kilpailijan näkökulmasta”, Anna Puu kertoo.

Laulaja tunnustaa olevansa täysillä heittäytyjä ja antavan itsestään paljon.

”Ekasta Voice-kaudesta alkaen tajusin, miten paljon jaksan samaan aikaan juttuja. Yritän rajoittaa tilanteita, joissa minusta vain otetaan. Muistan pitää kiinni myös niistä ajoista, joita tarvitsen latautumiseen. Ihminen on kuin akku. Tämä työ on tosi kivaa, mutta se ei tarkoita sitä, etteikö se veisi myös paljon energiaa”, Anna Puu summaa.

Oletko ollut joskus oman jaksamisesi kanssa äärirajoilla?

”Voicen ensimmäisen tuotantokauden loppupuolella tein kyllä liian montaa asiaa samaan aikaan. Minulla oli omat keikat, levyn tekoa, muutto – ihan liikaa juttuja.

Tuntui, että kynttilä paloi molemmista päistä. Minulla on aina ollut onneksi tosi hyvät unenlahjat. Se on varmasti pelastanut minut.”

Millaisia sävyjä korona-aika on tuonut?

”Ehkä vähän synkkiä. On ollut pakko kohdata juttuja: Miksi tunnen nyt näin, miksi olen turhautunut? Minunhan pitäisi olla onnellinen, kun on aikaa, en ole, miksi en ole?

Jossain vaiheessa olin niin kyllästynyt näihin tunteisiin ja halusin vain maata aivottomana sohvalla. Se on vain niin vaikeaa, kun on pakottanut itsensä kirjoittamisenkin myötä jatkuvaan itsetutkiskeluun. Se on välillä raskasta.

Aikaa itselle ei sinänsä ole ollut, kun vaatimukset kotona ovat kasvaneet: olen ollut opettaja, kokki ja viihdyttämisosasto.”

Sunnuntai on lempipäiväsi. Mitä täydelliseen sunnuntaihin kuuluu?

”Sitä, että mihinkään ei ole kiire. Voin löysäillä aamutakissa vaikka koko päivän ja hyvällä omallatunnolla!”

Mistä unelmoit tällä hetkellä?

”Siitä, että pääsisimme muuttamaan taloomme. Se on todella vasta unelma, koska remppaamme kaiken lattiasta kattoon. Toivottavasti pääsisimme muuttamaan ensi keväänä.

Teemme remppaa itse eli siellä ei ole mitään isoa jengiä tekemässä. Sitä tehdään hitaasti ja pieteetillä. Maalaamisjutuissa olen hyvä! Lekan heiluttelu ja seinien purkaminen ei ole minun juttuni.”

Lue myös: Rakastunut Anna Puu kertoo avoimesti uusperhearjestaan: ”Jukka Immosella ja lapseni isällä on ainakin yksi yhteinen ominaisuus”

© Ari Heinonen/Otavamedia

X