Kirja-arvio: Evelyn Hugon seitsemän aviomiestä -romaani kurkistaa todentuntuisesti ikonisen Hollywoodin kulissien taakse

Seitsemästä avioliitosta leskeksi jäänyt Hollywood-tähti aikoo vuosien hiljaisuuden jälkeen paljastaa kaiken. Lue toimittaja Terhi Harperin kirja-arvio!

Jaa artikkeliLähetä vinkki

© Gummerus

Seitsemästä avioliitosta leskeksi jäänyt Hollywood-tähti aikoo vuosien hiljaisuuden jälkeen paljastaa kaiken. Lue toimittaja Terhi Harperin kirja-arvio!
Teksti: Terhi Harper

Taylor Jenkins Reidin teos Evelyn Hugon seitsemän aviomiestä (Gummerus) ilmestyi toukokuussa 2023.

Miksi kiinnosti?

”Tartuin kirjaan, koska sen on hehkutettu olevan lähes parhainta, mitä sosiaalisen ­median TikTok-sovelluksen kirjayhteisöillä on vinkata seuraajilleen.

Kirjan nimi sekä kiinnostava alkuasetelma ­herättivät kiinnostukseni. Miksi ikoninen Hollywood-tähti ­Evelyn Hugo on yhtäkkiä ­valinnut kertoa kaiken ­aviomiehistään ja samalla itsestään ­nuorelle toimittajalle Monique ­Grantille?”

Mitä pidin?

”Tarina oli kaunis, kaihoisa ja hätkähdyttävän todentutuinen henkilöhahmoineen. Taylor Jenkins Reidin kerronta soljuu vaivattomasti Evelynin kuvaillessa uraansa 1950-luvulta sen päättymiseen 1980-luvulle.

Kirjassa lukija pääsee kurkistamaan uskottavan tuntuisesti Hollywoodin kulissien taakse. Päähenkilö hallitsee julkisuuskuvaansa ja verhoaa oman elämänsä tärkeimmät salaisuudet yleisön katseilta.

En muista koskaan aikaisemmin pitäneeni enemmän kirjan juonesta kuin sen henkilöhahmoista. Evelyn tylyydessään ei herättänyt minussa sympatiaa, mutta silti hänen elämänsä tapahtumat koskettivat minua. Hän rakasti ja hän joutui luopumaan.

Lopussa Jenkins Reid ­solmii juonen langat yhteen tavalla, joka on jakanut lukijoita puolesta ja vastaan. Itsen pidin kirjan loppuratkaisusta.”

Arvio: ***

Kirja sai minut…

”…haaveilemaan elokuvaillasta vanhan kunnon Hollywood-klassikon parissa. Mietin myös sitä, miten monissa skandaaleissa keitetty Evelyn olisi selviytynyt imagonhallinnassaan someajassa.”

Media on aina kertova juuri sen tarinan, jonka se haluaa kertoa. Niin se on aina tehnyt. Niin se on aina tekevä. Sillä hetkellä ymmärsin, että ihmiset saisivat tietää totuuden elämästäni vain, jos kertoisin sen heille omin sanoin.

X