Anna-lehti: Prinsessa Madeleine palaa 13 vuoden jälkeen Ruotsiin − Onko syynä lasten kruununperimysjärjestyksen säilyminen?

Anna-lehti kertoo Ruotsin kuninkaallisen perheen juhlavuodesta, joka sai alkunsa prinsessa Madeleinen ja Chris O'Neillin 10-vuotishääpäivästä ja huipentuu kuningatar Silvian 80-vuotissyntymäpäivään.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Prinsessa Madeleine ja Chris O'Neill juhlivat kesäkuussa 10 vuottaan avioliitossa.

Anna-lehti kertoo Ruotsin kuninkaallisen perheen juhlavuodesta, joka sai alkunsa prinsessa Madeleinen ja Chris O'Neillin 10-vuotishääpäivästä ja huipentuu kuningatar Silvian 80-vuotissyntymäpäivään.
Teksti:
Anni Niittylahti

Ruotsin kuninkaallisen perheen ympärillä riittää tänä vuonna kuhinaa, sillä perheessä juhlitaan monia tärkeitä merkkipäiviä.

Juhlavuosi sai alkunsa, kun prinsessa Madeleinen ja Chris O’Neillin avioliittoon astumisesta tuli täyteen 10 vuotta. Keväällä Ruotsin hovi teki yllättävän paljastuksen, että pitkään ulkomailla asunut prinsessa Madeleine muuttaa perheineen takaisin Ruotsiin.

Madeleine, Chris ja heidän kaksi lastansa ovat tähän asti viihtyneet Floridan auringon alla. Syyksi muutolle kerrottiin, että vanhemmat haluavat lapsilleen Leonorelle ja Nicolakselle ruotsalaisen kasvatuksen ja koulutuksen.

On epäilty, että tämä on vain osa totuutta. Pariskunnan epäillään haluavan lapsensa ruotsalaiseen kouluun, jotta he pysyisivät osana kruununperimysjärjestystä.

Anna-lehti otti yhteyttä hovin tiedotusosastolle kysyäkseen, että pitääkö lasten käydä koulua Ruotsissa pitääkseen kruununperimysoikeutensa. Tiedotusosaston vastauksen mukaan asiasta määrää laki, jonka mukaan kuninkaallisen perheen prinssit ja prinsessat suljetaan vallanperimysjärjestyksen ulkopuolelle, jos koulua käydään valtakunnan ulkopuolella.

”Asia ei kuitenkaan ole ajankohtainen, koska ne lapset, joille asia voi olla ajankohtainen, ovat kaukana valtaistuimesta kruununperimysjärjestyksessä”, Anna-lehdelle vastattiin.

Muuttohaluton Chris O’Neill

Nicolaksen ja Leonoren piti aloittaa opiskelu syksyllä Tukholman Östermalmilla sijaitsevassa Carlssons Skola -koulussa, jota myös Madeleine on käynyt sisaruksineen.

Kesäkuun lopulla kuitenkin ilmoitettiin, että perheen muutto siirtyy ensi vuoteen. Syyksi kerrottiin, että he eivät olleet onnistuneet myymään Floridan kotiaan, ja aikaa muutolle olikin liian vähän.

Anna-lehti kertoo, että Svensk Damtidningin päätoimittaja Johan T. Lindwall spekuloi Chris O’Neillin olevan vastahakoinen muuttamaan vaimonsa kotimaahan jatkuvan huomion takia.

Kesän prinsessa Madeleine on viettänyt Ruotsissa. Chris oli kesäkuussa mukana Ruotsin kansallispäivän juhlinnassa ensimmäistä kertaa viiteen vuoteen.

Kaarle Kustaa jo 50 vuotta kuninkaana

Anna-lehden jutussa kerrotaan, että kuningas Kaarle Kustaalla tulee 18. syyskuuta täyteen puoli vuosisataa Ruotsin hallitsijana. Hauskana sattumana prinssi Daniel juhlii samana päivänä 50-vuotissyntymäpäiväänsä. Juhlavuosi huipentuu joulukuussa kuningatar Silvian 80-vuotisjuhliin.

Tukholma nähtävyydet - koe kuninkaallinen kaupunki!

Ota vastaan, mitä Tukholma tarjoaa! Nämä nähtävyydet vievät vuosisatojenkin taakse. © Tuukka Ervasti / Otavamedia

Lue myös: Haluatko bongata Ruotsin hovin tuttuja kasvoja matkallasi? Selvitimme kohteet – Koe kuninkaallinen Tukholma ja merikaupungin upeat nähtävyydet!

X