Hoivatkaa lempeä, keskustelkaa! – ”Vinkki on melkeinpä mihin tahansa lemmen asiaan sopiva”

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Liina Putkonen on Seuran tuottaja.
Liina Putkonen on Seuran tuottaja. © Pekka Nieminen / Otavamedia
"Elämän eteen tuomat solmut menevät vain tiukempaan sykkyrään, jos asioita ei käsitellä", tuottaja Liina Putkonen kirjoittaa.

Lempeä kesään -extra. Sehän se on! Päätoimittajan idea sai huokaisemaan helpotuksesta, löytyihän se, sopiva nimi. Halusimme tehdä kesän korvalle lehteen mukavasti elämäniloa hyrisevän lisäsivuston, mutta miten kutsua sitä?

Erotiikkaextra vei ajatukset aivan toisenlaisiin lehtiin ja seksiextra taas toi tylysti mieleen vain sen yhden asian, kun mielessämme oli laajempi, lempeämpi kokonaisuus.

Lempeä lempi pelasti!

Lempi on mukava sana, ja nimikin. Itse asiassa ilmeisesti alun perin miehen nimi, mutta sitten se on siirtynyt pääasiassa naisten käyttöön.

Lempi-sanalla on mielenkiintoinen historia. Tutkijat ovat eri aikoina arvioineet sen tarkoittaneen muun muassa tulta, mainetta, menestystä, pehmeyttä – toki rakkautta – mutta myös seksuaalista vetovoimaa sekä ihan suoraan miehen suku­elintäkin.

Siitä voi sitten jokainen ottaa parhaaksi katsomansa merkityksen myös meidän extramme lukuun. Siinäkin on tarjolla kaikenlaista, niin parisuhteessa oleville kuin yksin elävillekin.

Keskustelu kannattaa!

Lempeen ja lemmiskelyyn liittyvät asiat ovat sellaisia, ettei niihin ole yhtä vastausta, kun ei ole yhtä kysymystäkään. Se mikä toista mietityttää, ei kiinnosta toista pätkääkään. Siksi emme yrittäneetkään kutoa kokoon jokakoon-paitaa, vaan olla lemmen äärellä vähän sieltä ja vähän täältä. Avata ehkä keskustelua, jota voi jatkaa vaikka puolison kanssa tai ystävien kesken.

Keskustelu nimittäin kannattaa. Se vinkki on melkeinpä mihin tahansa lemmen asiaan sopiva.

Uutta rakkautta tai intohimoa on aika turha etsiä tuppisuuna. Tutustuminen on sanoja, oli ne sitten puhuttuja tai kirjoitettuja. Parisuhteessa puhuminen on myös suotavaa. Elämän eteen tuomat solmut menevät vain tiukempaan sykkyrään, jos asioita ei käsitellä.

Puhuminen ei toki ole aina helppoa. Varsinkin jos kyse on sellaisista asioista kuin lempi. Puhe ei onneksi ole ainoa tapa kertoa ­asioita. Esimerkiksi kirje on vanha ja hyväksi todettu tapa viestiä. Se on myös mukava siitä, että voi miettiä rauhassa, mitä haluaa sanoa.

Jos kirje tuntuu itselle vieraalta, onhan aina kännykkä ja sen viestit. Jos ei seksiviesti, niin pieni rakkaudentunnustus voisi piristää arkea kummasti.

Ja jos et keksi, miten aloittaa, maailma on täynnä rakkausrunoja ja -lauluja. Niitä vain lainaamaan. Kuten Eeva Kilpi kirjoitti:

”Rakkaani, uskalla tuntea minut, anna arvo tälle tunnustukselle.”

Lue myös: Eroottisen kiihkeät hetket kohottivat itsetuntoa – Mirva, 59, löysi netistä naistenmiehen, joka oli älykäs ja pikkutuhma

Uusi upea Seura-lehti!

Uusi upea Seura-lehti!

X