Immosen järjestössä kannatetaan joukkomurhia

Jaa artikkeliTilaa Seura
Suomen Sisun paikallisjohtaja väläyttää holokaustia.

Suomen Sisun paikallisjohtaja väläyttää holokaustia.Perussuomalaisten kansanedustaja Olli Immonen johtaa järjestöä, jossa tuhopoltot ja joukkomurhat hyväksytään.

Kansanedustaja Olli Immosen (ps) johtaman kansallismieliseksi itsensä luokittelevan Suomen Sisu -järjestön paikallisjohtajien kielenkäyttö ei jätä mitään epäselväksi. Toistaiseksi rankimpaan retoriikkaan vajoaa entinen kansanedustaja James Hirvisaari, joka on järjestön Päijät-Hämeen piirin piiripäällikkö.

– Symppaisin jopa lopullista kollektiivista ratkaisua, hän kirjoitti Facebookissa ottaessaan kantaa kotikuntaansa Asikkalaan asettuviin turvapaikanhakijoihin.

Hitlerin johtamat natsit käyttivät ilmausta lopullinen ratkaisu tarkoittaessaan juutalaisten järjestelmälliseen ja liki teolliseen murhaamiseen kulminoituneita toimia. Hirvisaaren vuodatuksessa puhuttiin kehitysmaista karanneista karvaranteista, jonka ei voi katsoa kohtuudella viittaavan mihinkään muuhun kuin miespuolisiin turvapaikanhakijoihin.

Hirvisaari kertoi myös kannattavansa mielensä maailmoissa turvapaikanhakijoiden ripustamista puihin eli hirttämistä, jos nämä koskevat Asikkalan tyttäriin.

Toissa viikolla Suomen Sisun Etelä-Pohjanmaan piirin piiripäällikkö Juha Mäenpää kertoi rukoilleensa vastaanottokeskukseksi aiotun rakennuksen tuhoutumista. Kun rakennus paloi maan tasalle, oli se Mäenpään mukaan todiste siitä, että Jumala on olemassa.

Mäenpää esitti puheilleen epäuskottavan selityksen. Myös Hirvisaarelta voi sellaista odottaa (katso päivitys lopussa), vaikkakaan järin todennäköisenä sitä ei voi pitää. Mäenpäällä nimittäin on vielä hävittävänään asema perussuomalaisissa. Hän on puolueen varakansanedustaja. Hirvisaari potkittiin puolueesta kesken hänen viime kevääseen päättynyttä kansanedustajuuttaan, kun hänen vieraansa teki eduskunnassa natsitervehdyksen.

Erityisesti kansallissosialistit kiistävät usein juutalaisten joukkomurhan Hitlerin Saksassa. Hirvisaari voi yrittää vedota tähän, mutta tyhmä hän ei kuitenkaan ole. Hän tietää, mihin sanoillaan viittaa.

Immonen ytimessä

Kansanedustaja Olli Immonen julkaisi viime kesänä kuvan, jossa hän esiintyi yhdessä kansallissosialistisen Suomen Vastarintaliikkeen toimijoiden kanssa. Immosen selityksen mukaan hän oli osunut samalle paikalle ihan sattumalta.

Myöhemmin kesällä nousi kohu, kun Immonen julkaisi Facebookissa sisällissotaa ennakoivia ja taistelutahtoa uhkuvia kirjoituksia. Hän selitteli kirjoitukset parhain päin niin, että hänelle ei koitunut perussuomalaisten tai sen eduskuntaryhmän taholta käytännössä mitään seuraamuksia.

Nyt Immoselta kaipailtaisiin jälleen selityksiä. Ei ole sattumaa, että hänen johtamassaan järjestössä on paikallisjohtajia, jotka ihannoivat tuhopolttoja ja ulkomaalaisiin kohdistuvia raakoja väkivaltaisuuksia. Immonen hyväksyy heidät, ja toistaiseksi julki ei ole tullut mitään viitteitä siitä, että heidän puheissaan olisi mitään, mikä olisi Immosen mielestä väärin.

Suomen Sisu on vaikutusvaltainen järjestö perussuomalaisten sisällä. Virallisia kytköksiä ei kuitenkaan ole, eikä puolueen voi suoranaisesti katsoa olevan vastuussa järjestön yksittäisten toimijoiden puheista tai teoista – varsinkaan, jos niitä esittää henkilö, joka on jo kauan sitten puolueesta häädetty.

Suoraa vastuuta ei ole myöskään Immosella. Tämä asettaa hänet onnelliseen asemaan, sillä hänen ei tarvitse itse sanoa ääneen tai kirjoittaa julki mahdollisesti sopimattomina pidettäviä kantoja. Paikallisjohtajien väkivaltaiset ja jopa joukkomurhaiset fantasiat voidaan kuitata sananvapaudella. Näennäisesti Immonen voi pestä kätensä kaikesta töhrystä, vaikka ne vetävät julkisuudessa hänen johtamansa järjestön linjoja.

Kun jo kaksi paikallisjohtajaa on lyhyen ajan sisällä esittänyt näin rankkoja näkemyksiä, voidaan näistä vetää johtopäätöksiä Suomen Sisun arvoista. Immonen itse kertoi kesän taistelu-uhon jälkipuinneissa, että hän taistelee monikulttuurisuuden ääri-ilmiöitä vastaan vain parlamentaarisin keinoin. Hänen järjestönsä ei kuitenkaan tyydy tähän.

– On huolestuttavaa, että radikalisoituminen on maassamme kasvussa, Immonen sanoi Suomen Uutisille selitystensä yhteydessä.

Viimeistään nyt tiedämme, että perussuomalaisten kansanedustaja Olli Immonen itse johtaa järjestöä, jossa tuhopoltot ja joukkomurhat hyväksytään.

Päivitys 16.12.2015 klo 11.40
Hirvisaari selitteli kirjoituksiaan MTV:n Huomenta Suomi -ohjelmassa. Odotetusti hän kiisti viitanneensa lopullisella ratkaisulla joukkomurhaan ja selitti sen olleen retoriikkaa.

Mutta kuten yllä sanottua, Hirvisaari ei ole tyhmä. Hän tietää, mitä sanat ja ilmaisut merkitsevät.

Jos joku sanoisi, että olisi toivottavaa, että kansallismielistä terroristia ammuttaisiin, se tulkittaisiin toivomukseksi tuliaseiden käytöstä ihmistä kohtaan. Sanoja ymmärtäisi sen. Kenellekään ei menisi läpi selitys, että kyse oli toiveesta, että jostakin tipahtaisi lauma lehmiä ammumaan terroristille. Siksi näin ei sanota.

Mutiainen ei muutu selittelemällä satiaiseksi. Lopullisen ratkaisun merkityssisältö ei muutu, vaikka asiaa pääsisi telkkarissa vääntämään.

Päivitys 16.12.2015 klo 23:10
Suomen Sisun puheenjohtaja Olli Immonen kirjoitti ympäripyöreässä Facebook-kirjoituksessaan kauniita laillisista vaikuttamiskeinoista. Hän kuitenkin kieltäytyi suorasanaisesti ottamasta kantaa yksittäisten jäsenten lausuntoihin varsinkaan tilanteessa, jossa asioiden selvittäminen on kaikin puolin vielä kesken. Hirvisaaren kirjoituksen sisällössä ei suuremmin ole selvittämistä, joten Immosen voi tällä kommentilla todeta hyväksyvän joukkomurhapuheet.

Jaa tämä kirjoitus Facebookissa klikkaamalla tässä.

Jaa tämä kirjoitus Twitterissä klikkaamalla tässä.

Lue myös:

Suomen Sisu on muuttumassa terroristijärjestöksi (15.12.2015)

Persupäättäjä riemuitsi vastaanottokeskuksen poltosta (2.12.2015)

Kohupersun rukouseuforiasta tuskin seuraa mitään (3.12.2015)

Immosen taistelu tarkoittaa taistelua (28.7.2015)

“Vuodeosastolle mutiaisia” – Opettaako vasemmisto Soinin harjaamaan? (10.12.2015)

Aiheesta internetissä:

Perussuomalaisten James Hirvisaari erotettiin puolueesta (4.10.2013)

Kansanedustaja Olli Immonen poseeraa kansallissosialistisen liikkeen jäsenten kanssa (17.6.2015)

Suomen Uutiset: Olli Immonen: Taistelua käydään monikulttuurisuuden ääri-ilmiöitä vastaan, poliittisin keinoin (29.7.2015)

MTV: Hirvisaari: Yksittäisten turvapaikanhakijoiden rötöksistä rangaistava koko ryhmää (16.12.2015)

Olli Immosen Facebook-päivitys (16.12.2015)

************

Isän pikajuna Facebookissa | Näin seuraat blogia Facebookissa

Bloggaaja Twitterissä | Isän pikajuna Instagramissa

X