Toimittaja ja hyvinvointivalmentaja Sanna Mämmi: ”Valmensin itseni pois negatiivisen ajattelun kehästä”

Itseään voi valmentaa pääsemään irti liiasta somettamisesta, riittämättömyyden tunteesta sekä negatiivisista ajatuksista, hyvinvointivalmentaja Sanna Mämmi sanoo.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Säännöllinen uni, syöminen ja liikunta auttavat ajatusten pysymistä positiivisilla raiteilla, Sanna Mämmi sanoo.

Itseään voi valmentaa pääsemään irti liiasta somettamisesta, riittämättömyyden tunteesta sekä negatiivisista ajatuksista, hyvinvointivalmentaja Sanna Mämmi sanoo.
Teksti: Eveliina Lauhio

”Valmensin itseni pois negatiivisen ajattelun kehästä. Totta kai minulle tulee edelleen mieleen negatiivisia ajatuksia, mutta en jää enää vellomaan niihin.

Olen lukenut paljon ihmismielen toiminnasta ja oman itsensä valmentamisesta.

Olen ymmärtänyt, kuinka traumatisoituneiden ihmisten mielet jäävät helposti kiertämään negatiivista kehää. Minullekin on lapsuudessa tapahtunut traumaattisia asioita. Sen sijaan, että olisin etsinyt ulospääsyä ongelmistani, mieleni alkoi rakentaa yhä synkempiä ajatuskulkuja, koska elämä ja ihmiset olivat minulle uhkia, ja pelkäsin kaikkea.

Heräsin haitalliseen ajatusmalliini, kun kouluttauduin elämäntaitovalmentajaksi ja opettelin mindfulnessia. Ymmärsin, että ihmisellä on valta muuttaa omia ajatuksiaan ja kirjoittaa oma tarinansa uudelleen.

Minulle tärkeintä ajattelumallini kääntämisessä on ollut positiivisen päiväkirjan pitäminen ja mindfulness. Kirjoitan edelleen joka päivä ylös asioita, jotka ovat menneet hyvin ja joista olen kiitollinen. Päiväkirjan avulla oma ajatusmalli muuttuu huomaamaan elämän pienetkin ilot, ja mindfulness tekee tietoiseksi erilaisista tunteista.

Olen lisännyt hyvinvointiani myös pitämällä kiinni säännöllisestä elämänrytmistä ja luopumalla alkoholinkäytöstä. Säännöllinen uni, syöminen ja liikunta auttavat ajatusten pysymistä positiivisilla raiteilla.”

Artikkeli on julkaistu ensi kerran Kotilääkärissä 1/19.

Kiinnostuitko? Tilaa Kotilääkäri-lehti

X