Dokumentti Ranen museo seuraa Rane Willerslevin toimia Tanskan kansallismuseon johdossa

Jaa artikkeliTilaa Seura
Antropologian professori Rane Willerslev kuusiosaisessa dokumentissa Ranen museo.
Antropologian professori Rane Willerslev kuusiosaisessa dokumentissa Ranen museo. © Yle kuvapalvelu
Ranen museo -dokumenttisarjan avausjakso esittelee hyperaktiivisen johtajan, joka joutuu lähes komediaelokuvista tuttujen tilanteiden eteen isännöidessään vaikutusvaltaisen kiinalaisdelegaation vierailua.

Kuusiosainen dokumentti Ranen museo seuraa asettumista tanskalaismuseon johtoon.

Tanskan kansallismuseo oli vuonna 2017 ajautunut taloudellisiin vaikeuksiin, jotka uhkasivat sen eri toimipisteitä ja yli 700 työntekijää. Maan kulttuuriministeri nimitti museon johtoon antropologian professorin Rane Willerslevin (kuvassa). Tämä oli paitsi viettänyt vuosia tutkimusmatkoillaan Siperian tundrilla, onnistunut myös kääntämään Oslon kulttuurihistoriallisen museon toiminnan menestyksekkääksi.

Ainakin Willerslevin mediapersoona sai lisää nostetta, mutta miten kävi museon; pelastuiko talous ja joutuiko perinteinen institutionaalinen arvovalta nöyrtymään markkinavoimien ja mediatemppujen edessä?

Avausjakso esittelee hyperaktiivisen johtajan, joka joutuu lähes komediaelokuvista tuttujen tilanteiden eteen isännöidessään vaikutusvaltaisen kiinalaisdelegaation vierailua. Seuraavissa jaksoissa uudistushankkeet etenevät, mutta johtaja joutuu tosi-tv:n hengessä myös harmittelemaan kameralle pettymyksiään. Ynnä osallistumaan viikinkiturnajaisiin!

Ranen museo, su 19.7. klo 10.31 Yle Teema & fem

Lue myös: Jumalasta Guruun: Tanskalaisdokumentti syventyy idän henkisyyden oppeihin

X