Erityisherkkyyden rajumpi puoli kertoo aistiyliherkkyyden erilaisista muodoista

Jaa kaverilleTilaa Seura
Katariina Männikkö.
Katariina Männikkö © Seera Rytkölä / yle kuvapalvelu 
Erityisherkkyyden rajumpi puoli -ohjelman viesti on, että erityisherkät eivät ole läheskään aina arkoja ja ujoja, vaan hyvinkin aktiivisia ja räiskyviä.

Liisa Vihmanen on tehnyt rennosti etenevän Erityisherkkyyden rajumpi puoli Akuutti-ohjelman erityisherkkyydestä. Vihmanen vie sisään aiheeseen itsensäkin kautta – hän kertoo olevansa herkkä kaikenlaisille äänille, mikä todetaan aistiyliherkkyyden yleisimmäksi muodoksi. Ylipäätään kyse on hermoston tavallista herkemmästä reagoinnista ulkoisiin ja sisäisiin ärsykkeisiin.

Vallilan Corona Baarissa kaverinsa kanssa haastateltava nuori nainen Katariina Männikkö (kuvassa) sanoo innostuvansa ja innostavansa muutkin ympärillään, mutta ylikelaavansa ja tarvitsevansa omaa aikaa.

Ohjelman nimi kyllä kummastuttaa. Missä on se ”rajumpi puoli”, kun ohjelma kuitenkin on näin lempeä? Kaikki kohdattavat ovat sinut ominaisuutensa kanssa ja löytäneet rauhoittumis- ja palautumiskonstit. Toimittaja vie nollaamisen näyttämiseksi kuvaajan mukanaan aistiärsykkeettömään olotilaan, kelluntatankkiin, jossa kellutaan suolavedessä.

Akuutti: Erityisherkkyyden rajumpi puoli, ke 26.2. klo 20.00 Tv1

Lue myös: Koulun evoluutio-opetus – faktaa vai fiktiota? -sarjassa pyritään todistamaan evoluutioteoria vääräksi

X