Ivalo-jännityssarjan toinen kausi alkaa – Tapahtumat sijoittuvat valtaosin Murmanskiin ja uusissa rooleissa nähdään myös John Finn

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Ivalo
Iina Kuustonen jatkaa Ivalo-sarjan päähenkilön Nina Kautsalon roolissa. © Elisa Viihde Viaplay
Uudella kaudella nähdään kansainvälisiä näyttelijöitä niin Hollannista, Latviasta kuin Yhdysvalloistakin. Tunnetuin näyttelijä on esimerkiksi The Crownista ja The Walking Deadista tuttu John Finn.

Vuonna 2018 Elisa Viihteellä nähty ja 2020 Ylellä esitetty Ivalo on kerännyt Suomessa yli kaksi miljoonaa katsojaa. Ivalo on yksi Elisa Viihteen kaikkien aikojen katsotuimmista sarjoista.

Ensimmäisellä kaudella ivalolainen poliisi Nina Kautsalo (Iina Kuustonen, kuvassa) selvitti venäläisten prostituoitujen murhia, jotka johtivat vaarallisen viruksen ja häikäilemättömien rikollisten jäljille.

Toinen kausi alkaa takaumalla 12 vuoden takaa. Olympiatoivo judoka Aava Lahti (Wenla Reimaluoto) kuolee mökkipalossa. Nykyajassa epäilyt kohdistuvat hänen aviomieheensä, entiseen NHL-kiekkoilijaan Toni Kajanteeseen (Mikko Nousiainen).

Rovaniemellä Nina Kautsalo on sopeutunut peruspoliisin hommiin, mutta pian tapahtumat sysäävät hänet itärajan taakse osana suomalais-venäläistä poliisiryhmää. Tapahtumat pakottavat Ninan kohtaamaan myös oman perheensä vaietun salaisuuden.

Ivalo-sarjan vie Lapin kylmään erämaahan

Ivalon ensimmäisellä kaudella Lapin kylmä erämaa toimi hyytävänä kulissina vetävästi käynnistyneelle juonelle. Pitemmän päälle juoni venyi ja keskellä oli paljon tyhjäkäyntiä. Lopussa tarina kuitenkin paketoitiin näyttävästi.

Uuden kauden pääkäsikirjoittajana toimii Iiro Küttner, joka on entinen käsikirjoitustyön professori. Hänen jälkensä näkyy ihmissuhteiden uskottavana kuvaamisena ja toimivana dialogina. Ohjaajina toimivat Juha Lankinen ja Jussi Hiltunen.

Kahden ensimmäisen jakson perusteella uuden kauden tarina käynnistyy kiinnostavasti. Tällä kertaa kulisseissa loistavat ruskan värit, eivät talviset hanget. Englantia ja venäjää puhutaan entistä enemmän, kun tapahtumat sijoittuvat suurelta osin Murmanskiin. Iina Kuustonen istuu oivallisesti päärooliin mutkattomana lappilaispoliisina.

Ivalo, sunnuntai 19.12. Elisa Viihde Viaplay

Lue myös: Anna-lehti: Näyttelijä Iina Kuustonen Ivalo-sarjan poliisiroolistaan: ”Oli mahtavaa jaksaa painaa paksussa lumessa menemään, kun miesnäyttelijät hyytyivät”

Ivalo-sarjassa Iina Kuustonen ja Janne Kataja.

Ivalo-sarjassa Iina Kuustonen ja Janne Kataja. © Yle kuvapalvelu

X