Nukkeanimaatio Spitting Image – Poliittisen satiirin paluu?

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Onnimanni Liukkonen on TV-Maailman tuottaja.
Onnimanni Liukkonen on TV-Maailman tuottaja. © Pekka Nieminen / Otavamedia
Spitting Image saapuu Suomeen ajankohtaisena. Paluun tekevän satiirisarjan ensimmäiset jaksot nähdään TV2:lla tiistaina 20.10 klo 22.00.

Poliittinen satiiri on vaikea laji. Vielä vaikeammaksi se muuttuu, kun pitäisi tehdä Donald Trumpin ja Boris Johnsonin kaltaisista harlekiinihahmoista todellisuuttakin koomisempia. Vuosikymmenten jälkeen televisioon palaava Spitting Image yrittää tätä räävittömällä alulla. Ensimmäisessä jaksossa Trumpin yölliset tviitit kirjoittaa todellakin hänen peräaukkonsa!

Suomessa aiemmin nimellä Sylkiäiset tunnettu Spitting Image oli vuosina 1984–1996 esitetty nukkeanimaatio, jossa irvailtiin Britannian valtaapitäville ja julkkiksille. Groteskit hahmot ja ronski huumori aiheuttivat pahennustakin. Paljon kiltimpi oli kotimainen muunnelma Itse valtiaat 2000-luvun alussa.

Mukana on Trumpin ja Bidenin vaaliväittelyä, ja Trump nimittää koronaviruksen varapresidentikseen. Aika ajoin naurattaa, mutta ronskius on laimentunut vuosien varrella. Torstaina 29.10. alkava, Valkoisen talon pähkähullua todellisuutta kuvaava dokumenttisarja Trumpin ensimmäinen kausi aiheuttaa huomattavasti väkevämpiä tunteita.

Spitting Image, ti 20.10. klo 22.00 Tv2

Lue myös: Uusi jännityssarja Next tarjoaa potentiaalia kyberturvallisuuden ja teknologian parissa

X