Saksalaisdokumentti Keisarinna Joséphine kertoo Napoleonin ensimmäisen vaimon tarinan

Jaa artikkeliTilaa Seura
Joséphine de Beauharnais dokumentissa Keisarinna Joséphine.
Joséphine de Beauharnais dokumentissa Keisarinna Joséphine. © Yle kuvapalvelu
Keisarinna Joséphine -dokumentissa vilisevät nykypäivän miljööt ja historialliset maalaukset: korva ja silmä saavat koko ajan seurata kaksoiskerrontaa.

Saksalaisdokumentti Keisarinna Joséphine kertoo Joséphine de Beauharnaisin tarinan niin kuin nykyisin tapana on. Asiantuntijat kertovat, näyttelijät esiintyvät taustakohtauksissa, joissa ei puhuta.

Kahden lapsen yksinhuoltajaäiti, kaunis ja älykäs seurapiiriliihottelija Joséphine de Beauharnais hurmasi eli keisari Napoleon I:n. Jo kaksi päivää pikaisten salahäiden jälkeen Napoleon kirjoitti rintamalta lähes päivittäin runollisia rakkauskirjeitä tuoreelle rouvalleen. Tämä taas liihotteli Pariisin seurapiireissä, sisusti linnoja, tuhlasi rahaa ja harrasti väitetysti omia suhteitaan.

Kuvissa vilisevät nykypäivän miljööt ja historialliset maalaukset: korva ja silmä saavat koko ajan seurata kaksoiskerrontaa. Totuttu viihteellinen ratkaisu sopiikin aiheeseen, joka kuvaa päähenkilönsä elämänvaiheita ja ylellistä seurapiiriarkea.

Politiikka ja historia tapahtuivat keisarinnan ympärillä, ja hänestä muodostui aikakaudelleen ihailtu ja paheksuttu symboli.

Historia: Keisarinna Joséphine, ma 7.9. klo  19.00 Tv1 

Lue myös: Sarjassa Sam Neillin Tyyni valtameri kuljetaan tutkimusmatkailija James Cookin reittejä

X