Sukuni salat: Sukunimen historia yllätti laulaja Suvi Teräsniskan

Helmikuussa alkanut Sukuni salat herätti heti katsojien mielenkiinnon. Krista Kososen juuriin sukeltava aloitusjakso nousi alkuvuoden kolmanneksi katsotuimmaksi viihdeohjelmaksi.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Sukuni salat, Suvi Teräsniska.

Helmikuussa alkanut Sukuni salat herätti heti katsojien mielenkiinnon. Krista Kososen juuriin sukeltava aloitusjakso nousi alkuvuoden kolmanneksi katsotuimmaksi viihdeohjelmaksi.
Teksti: Milla Olkkonen-Lind

Sukuni salat -sarjan neljännessä osassa selvitellään, kuinka pitkälle pohjoiseen Suvi Teräsniskan äidinäidin ja isänisän suvut ylettyvät. Ennen ohjelmaa Teräsniska oli kysellyt isovanhemmiltaan heidän vanhemmistaan. Hän tiesi myös, että Teräsniskat tulevat Ruotsista. Mutta ohjelmassa sukelletaan vielä syvemmälle.

”Nyt mennään 1500- ja 1600-luvuille. Siellä oli ihan uutta tietoa minulle”, Teräsniska kertoo.

Esimerkiksi sukunimen historia yllätti. Teräsniskan isän esi-isä Jöns vaihtoi 1600-luvulla sukunimensä Stålnackeksi, kun aloitti työt kuparikaivoksella. Hän työskenteli työnjohtajana ja luottamusmiehenä.

Stålnacke eli Teräsniska on periaatteessa keksitty nimi, ja siltä se kyllä kuulostaakin!” –Suvi Teräsniska

”Myös isäni oli pidetty työntekijä. Tämä herätti minussa sellaisen ajatuksen, että toivottavasti olen samalla tavalla luottamuksen arvoinen omassa työporukassani.”

Keikkoja ikävöivä Teräsniska palkittiin hiljattain Pro Iskelmällä. Hän ymmärtää esiintyjiä, jotka lopettavat, kun Suomesta ei enää löydy tarpeeksi isoja areenoita. Teräsniska itse tahtoo pysyä artistina, joka keikkailee jatkossakin myös pikkupaikkakuntien ravintoloissa.

”Toivottavasti saan tehdä tätä työtä tulevaisuudessakin samalla tavalla kuin tähän asti!”

Sukuni salat, ma 15.3. klo 20.00 Mtv3

Lue myös: Sukuni salat: Kymmenen julkkista minuuden juurilla

X