Tammerkosken rannalla – Mikko Alatalo laulattaa taas tamperelaisia

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Mikko Alatalo ja Tammerkosken rannalla.
Mikko Alatalo ja Tammerkosken rannalla. © AlfaTV
Tammerkosken rannalla korostaa nyt suomalaisen yhteislaulannan melankolisuutta ja kesää kuvailevien sävelteostemme haikeutta.

Mikko Alatalo pitää yleisönsä hyppysissään korona-ajan yhteislauluohjelmassa Tammerkosken rannalla, jonka toteutti karuhkosti Timo Kivinen. Nauhoitus tapahtui 5. elokuuta. Jaksoja tulee kuusi. Tuoleilla on hiukan turvaväliä, mutta se levenee huomattavasti 19.8. purkitettuun viimeiseen yhteislaulantaan mennessä.

Sarja alkaa pilvenpiirtäjän korkeuksissa Torni-hotellin Moro Sky Barissa, mutta kuvauspaikka piti sittemmin vaihtaa väljempiin kongressitiloihin hotellissa. Perinne, että Alatalo laulattaa tamperelaisia, juontuu TV2:n Tammerkosken sillalla -ohjelmiin. Alatalo veti niitä kesinä 1995–2001.

Tamperelaisuus nousee lämpimästi esiin niin kappalevalinnoissa kuin spiikeissä. Muistan kesän on Kai Hyttis -laina, jonka loistavan tekijän Rauno Lehtisen tamperelaisuudesta Alatalo muistuttaa. Pyynikki-valssissa hiihdetään hiljalleen Tahmelaan päin, jossa Mikko itse tätä nykyä asuu. Totisesti aika korostaa nyt suomalaisen yhteislaulannan melankolisuutta ja kesää kuvailevien sävelteostemme haikeutta.

Tammerkosken rannalla, ti 1.9. klo 21.30 Alfatv

Lue myös: Maaseudulta maailmalle: Lasse Lehtinen, Seppo Hovi ja jälleenrakennuksen Suomi

X