Urheiluviikon nostot: Amerikkalaista jalkapalloa ja hiihtoa

Super Bowlia, alppihiihdon ja ampumahiihdon MM. Urheiluviikon nostot tarjoavat amerikkalaisen jalkapallon lisäksi meille suomalaisille tutumpaa hiihtoa.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Super Bowl LV, kuvassa pelinrakentajalegenda Tom Brady. © MVphotos

Super Bowlia, alppihiihdon ja ampumahiihdon MM. Urheiluviikon nostot tarjoavat amerikkalaisen jalkapallon lisäksi meille suomalaisille tutumpaa hiihtoa.
Teksti: Onnimanni Liukkonen

Urheiluviikon nostot aloittavat urheiluviikon sunnuntain Super Bowlilla, ja päättyvät ampumahiihdon MM-kilpailuihin.

Super Bowl LV

Amerikkalaisen jalkapallon NFL:n finaali eli Super Bowl pelataan Tampassa. Ensimmäistä kertaa Super Bowliin pääsi joukkue, jonka kotistadionilla ottelu pelataan. Tampa Bay Buccaneersin finaalipaikka on historiallisen siksikin, että sen pelinrakentajalegenda Tom Brady, 43, (pääkuvassa) pelaa Super Bowlissa jo 10:nnen kerran. Vastustaja on hallitseva mestari Kansas City Chiefs, jonka tähtipelinrakentajana on Patrick Mahomes. Hän teki kesällä 12 vuoden ja puolen miljardin dollarin sopimuksen. Ottelun pääsee katsomaan ilmaiseksi V sport Urheilulta. Puoliaikashow’ssa esiintyy The Weeknd.

Super Bowl LV, su 7.2. klo 1.00 V sport urheilu

Lara Gut-Behrami.

Lara Gut-Behrami. © Marco Bertorello / AFP / MVPhotos

Alppihiihdon MM-kisat

Hiihtolajien arvokisaputki käynnistyy Italian Cortina d’Ampezzossa, kun alppihiihtäjät aloittavat vajaan parin viikon urakkansa. Maanantain avauslajina on naisten alppiyhdistetty. Tiistaina ovat vuorossa sekä naisten että miesten Super-G-kilpailut. Ennen seuraavaa viikonloppua kilpaillaan vielä miesten alppiyhdistetty keskiviikkona. Naisten Super-G:n suosikkeihin kuuluvat mm. sveitsiläiset Lara Gut-Behrami (kuvassa) ja Corinne Suter. Miesten Super-G:ssä on tasaista. Suosikkeihin lukeutuu mm. kahden vuoden takaista MM-hopeaansa kirkastamaan lähtevä, tammikuussa Kitzbühelissä voittanut Vincent Kriechmayr.

Alppihiihdon MM: N alppiyhdistetyn super-g, ma 8.2. klo 11.55 Tv2

Tero Seppälä.

Tero Seppälä. © Tomi Hänninen

Ampumahiihdon MM-kisat

Keskiviikkona käynnistyvät ampumahiihdon MM-kisat Pokljukassa Sloveniassa. Keskiviikkona kilpaillaan sekaviestissä, jossa kaksi osuutta hiihtävät naiset ja kaksi miehet. Perjantaina on vuorossa miesten pikakilpailu, jonka suurin suosikki on Norjan Johannes Thingnes Bø. 10 maailmanmestaruuden mies ei ole hallinnut latuja ihan samalla tavalla kuin parina viime talvena, mutta ammunnan sujuessa hän on aina lähellä voittoa. Suomea edustavat mm. Tero Seppälä (kuvassa), Mari Eder ja hiljattain Suomen kansalaisuuden saanut Nastassia Kinnunen.

Ampumahiihdon MM: Sekaviesti, ke 10.2. klo 15.45 Tv2

Lue myös: Viikon nettitärpit: Superpesistä, golfia ja tulevaisuuteen sijoittuvaa viihdettä

X