Anna-lehti: Mari Rantasila, 60, on löytänyt tapansa olla nainen – ”Tämän päivän kuusikymppinen näyttää tältä”

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Mari Rantasila
Mari Rantasila ei koe ikähäpeää, vaan on ylpeästi kuusikymppinen. © Tommi Tuomi
Näyttelijä ja laulaja Mari Rantasila kertoo Anna-lehdelle, ettei omaa ikäänsä pidä hävetä. Jokainen määrittää itse, millainen ikäryhmänsä edustaja on.

”Ikänsä voi kertoa ylpeästi, oli minkä ikäinen tahansa. Ei ole häpeä olla nuori, eikä vanhuudessa ole mitään hävettävää”, Mari Rantasila, 60, sanoo Anna-lehden haastattelussa.

Hän on sitä mieltä, että naiselta saa kysyä iän siinä missä miehiltäkin, eikä omia numeroitaan pitäisi hävetä. Mari Rantasila kertoo sanovansa monesti ikänsä silloinkin, kun ei kysytä. Hän tiedostaa, että ikä voi olla kiusallinenkin asia, jonka korostaminen voi olla tabu.

”Nuoremmat saattavat hämmentyä, he eivät halua kuulla niin isoa lukua. Heillä voi olla kuva mummostaan, tai ehkä heitä pelottaa oma vanheneminen.”

”Kuka määrittelee, millaiselta kuusikymppisen tulisi näyttää? Tämän päivän kuusikymppinen näyttää tältä.”

Lue myös: Iäkkäiden seksuaalisuus ei saisi olla tabu – Mari Rantasila: ”Iällä ei ole mitään tekemistä sen kanssa, nauttiiko seksistä”

Tätä kauneus tarkoittaa

Mari Rantasila kertoo Annassa, että hänen jokaista aikuisuutensa kymmenlukua määrittelee jokin pääteema: kaksikymppisenä näyttelijyys, kolmekymppisenä äitiys, nelikymppisenä ohjaaminen ja viisikymppisenä naiseus.

”Opin yhä enemmän luottamaan itseeni ja vakuutuin, että juuri tämä on minun tapani olla nainen. Nyt kuusikymppisenä aion nauttia siitä, mitä olen kokenut ja oppinut. Kaikki iät ja vuodet elävät minussa”, näyttelijä, ohjaaja ja laulaja iloitsee.

Hän puhuu myös kauneudesta. Rantasila ei pidä itseään erityisen kauniina, vaan pihalla seisovana lumiukkona.

”Kauneus tarkoittaa silmistä loistavaa tyytyväisyyttä ja onnellisuutta, uteliaisuutta elämään ja tasapainoa itsensä ja kehonsa kanssa.”.

Lue lisää Anna-lehden numerosta 11/2023. Hän kertoo laajassa haastattelussa muun muassa ajoistaan teatteriopinnoistaan Jouko Turkan oppilaana, erostaan lapsensa isän kanssa ja kehostaan.

Lue myös: Mari Rantasila oivalsi rakkauden ytimen: ”Toista pitää rakastaa ehdoitta – sellaista rakkautta jokainen tarvitsee ja ansaitsee”

Mari Rantasila

Hän kertoo oppineensa paljon suvaitse­vaisuudesta lapsuuskodissaan. Erityisesti perheen talouden­hoitajat avarsivat hänen maailmankuvaansa. © Tommi Tuomi/Otavamedia

X