Näyttelijä Matti Ranin oli intohimoinen hillonkeittäjä – Ota hurmaavan pihlajanmarjahillon resepti tästä haltuusi!
Intohimoisena hillonkeittäjänä tunnettu näyttelijä Matti Ranin kehitti pihlajanmarjahillonsa saatavilla olleista aineksista. Lopputulos on koukuttava makuelämys.
Monen teatterin lavalta ja johtotehtävistä tunnettu Matti Ranin muistetaan myös valkokankaalta ja televisiosta. Kukapa voisi unohtaa komisario Palmun apulaista, hömelöä poliisimies Virtaa tai 1990-luvun suosikkisarjan Ihmeidentekijät karismaattista ylilääkäri Pentti Karvalaa?
Elämäkerrassaan Käsi otsalla! Ranin kertoo nostalgiamatkasta lapsuutensa maisemiin Tahloon, Näsijärven länsirannalle.
Muistojen herkistämänä hän intoutui keräämään omenia ja pihlajanmarjoja. Kotona hilloa keittäessä kävi niin onnettomasti, että keitos paloi pohjaan. Kokenut hillontekijä peitti palaneen maun calvadoksella.
Syntyi Nostalgiahillo à la Tahlo, jossa maistuvat omenan herkkyys ja pihlajanmarjojen raikkaus.
Teatterineuvos ohjeistaa kirjassaan: ”Lopuksi, jos keitos on onnistunut, palkitse hillon keittäjä saavutuksestaan finkerporillisella mainittua loistokasta calvados-omenaviinaa à la Normandie. Kulauta nektari kurkkuusi ja sano kuuluvasti: hyvä minä!”
Juttu on julkaistu ensi kerran Vivan numerossa 11/2023.
Lue myös: Matti Raninin viimeinen haastattelu
Kiinnostuitko? Tilaa Viva-lehti