Anna-lehti: Sikke Sumari pitää yhä monta rautaa tulessa: ”Sisäinen minäni ei komppaa ikäni kanssa – kroppa kylläkin”

Jaa artikkeliTilaa Seura
Sikke Sumari
Sikke Sumari täyttää 70 vuotta kesällä 2021. © Otavamedian arkisto
Sikke Sumari on monipuolinen ja ahkera nainen. Hän on ehtinyt muun muassa juontaa tv-ohjelmia Kokkisodasta Master Chefiin, toimia mallina, työskennellä kukkakaupassa ja mainostoimistossa sekä pyörittää matkalehteä. Kokiksi hän valmistui 66-vuotiaana.

Sikke Sumari kertoo kadehtivansa ihmisiä, jotka malttavat keskittyä yhteen asiaan.

”Joku on harjoitellut viulunsoittoa lapsesta saakka ja konsertoimalla antaa muille upeita elämyksiä. Toinen puurtaa vuosikaudet laboratoriossa kehittämässä rokotetta vaaralliseen tautiin. No, minä olen tarjonnut ihmisille hyvää ruokaa ja viihdettä”, Sikke Sumari kertoo Anna-lehdessä.

Hän perustaa kesällä uuden ravintolan Espoon Haukilahteen ja lanseeraa uuden nimeään kantavan valmisateriasarjan.

”Pysyn vireänä, kun saan synnyttää tietyin väliajoin jotakin ihan uutta”, Sikke Sumari tunnustaa.

”Sisäinen minäni ei komppaa ikäni kanssa, kroppa kylläkin”

Sikke Sumari täyttää ensi kesänä 70 vuotta. Nuorekas Sikke ajattelee ajoittain, että hänen syntymätodistuksessaan täytyy olla virhe.

”Sisäinen minäni ei komppaa ikäni kanssa, kroppa kylläkin.”

Sikke ei kaipaa nuoruudestaan mitään, mutta toivoo, että vanheneminen etenisi verkkaisemmin:

”Päivät ja viikot vierivät yhä nopeammin, ja koko ajan on perjantai. Joillekin koronavuosi on ollut loputtoman pitkä, minulla se kului hujauksessa.”

Kuolema ei pelota

Pyhäkoulun opettajanakin toiminut Sikke Sumaria on viime aikoina pohtinut kuolemaa. Kuolema ei pelota häntä, sillä hän uskoo, että on olemassa jotain ihmistä suurempaa.

Sikke haluaa elää suunnilleen satavuotiaaksi – tai niin kauan kuin hänen järkensä pelaa. Hän huolehtii terveellisistä elämäntavoista, mutta yhdestä asiasta hän ei tingi:

”Ruisleivän päälle laitan yhä kunnon sipaisun voita ja paksun siivun vanhaa goudaa.”

Lue lisää Anna-lehdestä. Sikke kertoo lehdessä myös äityidestään, isoäityidestään sekä 40-vuotisesta avioliitostaan miehensä Tony Ilmonin kanssa. Lisäksi hän paljastaa, miksi musta huumori on aiheuttanut hänelle kiusallisia tilanteita ja miksei uskalla sukeltaa laitteet selässään.

Lue myös: Lapsenlapsi ja liikunta ovat Sikke Sumarin, 67, pirteyden salaisuus – Diagnoosi sepelvaltimotaudista yllätti: ”En koe infarktia edes varoituksena mistään, vaan pikemmin mahdollisuutena”

Lue myös: Sikke Sumari tunnustaa Kotiliedessä olevansa kipakka riitelijä: “Oma aviomies voi ärsyttää aivan järjettömästi – Tilanne on paha, jos menen henkilökohtaisuuksiin”

Lue myös: Johanna ja Ville Rusanen jakavat sisaruksina elämän ilot ja surut – ”Korvaamaton tuki syvissä vesissä”

X