Mänttä-Vilppulan jätti-investointien toivo Francesco Osanna vetäytyi hankkeesta – Kohuliikemies katosi ja verottaja jäi vaille saataviaan

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Francesco Osanna
Francesco Osannan piti löytää sijoittajat Sassin alueelle suunnitellulle lentokenttäkaupungille, jonka asukkaat olisivat lentäneet koteihinsa yksityiskoneillaan. © Kuvakaappaus
Italialainen kohuliikemies Francesco Osanna, jonka piti tuoda Mänttä-Vilppulan luksuslentokenttä-investoinnille miljoonia, on irtisanoutunut hankkeesta ja kadonnut verojaan maksamatta. Osannan firman nettisivuilta löytyy enää aikuisviihdettä.

Huomiota herättänyt italialaisliikemies Francesco Osanna ilmoitti 22. syyskuuta Mänttä-Vilppulan kaupungille vetäytyneensä helmikuussa 2020 sovitusta 250 miljoonan euron investointihankkeesta.

Osannan mukaan koronan, kaupungin päätöksen viipymisen ja julkisen paineen vuoksi kansainvälisten sijoittajien rahoitus ei enää ole tarjolla.

Seura kertoi Osannan ja hänen yhtiökumppaniensa outouksista moneen kertaan keväällä 2020, ja vähitellen osa kaupungin valtuutetuistakin alkoi kyseenalaistaa mystisen sijoittajajoukon lupauksia.

Osannan piti löytää sijoittajat Sassin alueelle suunnitellulle lentokenttäkaupungille, jonka varakkaat asukkaat olisivat lentäneet koteihinsa yksityiskoneillaan.

Lue myös: Ottaisitko tämän miehen 250 miljoonan euron bisneshankkeeseen? Seura tutki Mänttä-Vilppulan yrityspuistoa junailevan italialaisen Francesco Osannan taustat: fasismin ihailua, pöytälaatikkoyhtiöitä ja huijaushuhuja

Valitus oikeudessa kesken

Kolme Mänttä-Vilppulan valtuutettua teki viime vuonna hallinto-oikeuteen valituksen kaupungin ja Francesco Osannan välisestä yhteistyösopimuksesta, joka oli syntynyt kaupunginvaltuustossa äänin 28–7.

Valituksen mukaan valtuusto ylitti päätösvaltansa, ja päätös oli muutoinkin laiton. Oikeuden ratkaisuun asti sopimus on toimeenpanokiellossa.

Paikkakunnalla ihmetellään, miksi Osannan väitetyt sijoittajat ilmoittivat jo nyt kyllästyneensä hankkeeseen, vaikka valituksen käsittely on yhä kesken.

”Jos hanke on kerran niin hyvä kuin väitetään, miksi sijoittajat eivät odottaneet oikeuden päätöstä”, pohtii eräs mänttävilppulalainen vaikuttaja Seuralle.

Kaupunginjohtajana kolme kuukautta sitten aloittanut Anne Heusala sanoo, että koko investointihankkeen eteneminen odottaa nyt oikeuden ratkaisua. Hän ei halua ottaa kantaa itse lentokenttäkaupunki-idean hyvyyteen.

”Valtuuston tahto on kaupunginjohtajan tahto”, Anne Heusala muotoilee diplomaattisesti.

Lue myös: Näin Mänttä-Vilppula kiitti mediaa Osanna-bisnespaljastuksista: haukkuu valehtelusta, vihjaa oikeustoimista ja kovistelee valtuutettuja

Liikemies Francesco Osanna katosi – tilalla aikuisviihdettä

Francesco Osanna kumppaneineen rekisteröi Luumäelle Osanna ACI Finland -yhtiön vuonna 2019. Sitä uhkaa poisto kaupparekisteristä tilinpäätöstietojen puuttumisen vuoksi.

Yhtiön Luumäen kunnantalolla ollut vuokratila on jo toisessa käytössä. Vuokransa yhtiö maksoi kiltisti, mutta verottajalle se on pystyssä noin 4 000 euroa.

Seura yritti tavoittaa Osannaa Italiasta, mutta kotisivuilla ilmoitettu numero ei enää ole käytössä. Sähköpostiin tai Facebook-viesteihin ei tule vastausta. Facebookissa Osanna ilmoittaa muuttaneensa Abu Dhabista Lontooseen.

Henkilökohtaisesta Facebook-profiilistaan Osanna on poistanut Mänttä-Vilppula- päivityksensä, mutta Francesco Osanna -yhtiön kotisivuilla Suomi on edelleen yksi referenssikohde.

Osanna Group -yhtiön kotisivujen osoitteessa sen sijaan on nykyisin kiinalainen aikuisviihdesivusto.

francesco osanna

Nuorempana äärioikeistolaisessa poliittisessa liikkeessä toimineen Francesco Osannan tatuointi muistuttaa italialaisille tuttua Mussolinin ajan kotkasymbolia. © Kuvakaappaus

Lue myös: Tällaisia kansainvälisiä bisnesmiehiä Mänttä-Vilppulan ilmailupuiston ja Luumäen mökkikylän takaa löytyy: Suomen valtiokin pönkitti ”Elämän yliopiston” kasvatteja ja venäläisen rahan tuttavia

X