Sandy Talarmo jäsentelee ajatuksiaan päiväkirjan avulla – ”Kirjoittaminen lieventää stressiä, kun saan mieltäni painavat asiat paperille”

Life coach ja paperikauppias Sandy Talarmo kirjoittaa päiväkirjaansa fiiliksen mukaan. Hän kirjoittaa ajatuksistaan, tunteistaan, yrityksensä pyörittämisestä sekä arjesta.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

”Minulle on tärkeää, että päiväkirjan kirjoittamisesta ei tule velvollisuutta”, sanoo Sandy Talarmo.

Life coach ja paperikauppias Sandy Talarmo kirjoittaa päiväkirjaansa fiiliksen mukaan. Hän kirjoittaa ajatuksistaan, tunteistaan, yrityksensä pyörittämisestä sekä arjesta.
Teksti: Eveliina Lauhio

”Päiväkirjan kirjoittamisessa ei ole minulle sääntöjä. Kirjoitan päiväkirjaa juuri silloin, kun siltä tuntuu ja sen verran kuin hyvältä tuntuu. Välillä kirjoitan päivittäin. Joskus voi mennä kuukausia ilman merkintöjä.

Minulle on tärkeää, että päiväkirjan kirjoittamisesta ei tule velvollisuutta. Teen sitä itseäni, enkä päiväkirjaa varten.

Olen pitänyt päiväkirjaa siitä asti, kun olen osannut kirjoittaa. Kirjoittaminen on ihanaa! Se on aina tuntunut minusta luontevalta tavalta ilmaista itseäni.”

Vuodet päiväkirjan sivuilla erilaisia

”Päiväkirjaharrastuksessani on ollut erilaisia vaiheita. Teiniaikojen päiväkirjat täyttyivät parisuhdepohdinnoista. Nykyään kirjoitan ajatuksistani, tunteistani, yrityksen pyörittämisestä ja arjen tapahtumista.

Kirjoittaminen on minulle asioiden loppuun saakka ajattelemista. Päiväkirjan kirjoittaminen jäsentää ajatuksiani ja selkeyttää mieltäni. Kirjoittaminen lieventää stressiä, kun saan mieltäni painavat asiat paperille. Päiväkirjan kirjoittaminen on paras tapa tyhjentää pää.”

Rehellisyys palkitsee

”Minulla on tallessa kaikki vanhat päiväkirjani. Palaan niihin joskus fiiliksen mukaan. Nuoruuden päiväkirjojen lukeminen auttaa ymmärtämään paremmin sitä, kuka nykyään olen. Toisaalta minulla on myös sellaisia ajanjaksoja elämässäni, joihin en edes halua palata.

Päiväkirjoja ei ole pakko säilyttää. Joskus päiväkirja palvelee parhaiten silloin, kun sen sivuille voi uskoutua – ja päiväkirjat voi myöhemmin hävittää. Tärkeintä on, että kirjoittaessa uskaltaa olla täysin rehellinen itselleen.”

Moni haluaa käyttää rahaa kauniiseen päiväkirjaan”

”Olen toiselta ammatiltani kauppias, minulla on Tampereella Vihkokauppa-niminen paperiliike. Olen huomannut, että päiväkirjan kirjoittaminen on suositumpaa kuin vielä muutama vuosi sitten, sillä ihmiset ostavat niitä enemmän.

Moni haluaa käyttää rahaa kauniiseen päiväkirjaan. Minä olen samanlainen. Ei ole ollenkaan samantekevää, minkälaiseen kirjaan kirjoitan syvimpiä tuntojani. Paperin pitää tuntuu käsissä hyvältä ja kynän luistaa sen päällä vauhdikkaasti.”

Sandy Talarmo, life coach ja paperikauppias

Artikkeli on julkaistu ensi kerran Kotilääkärissä 9/20.

Lue myös: Itsetuntemuksen kasvattaja – Päiväkirja voi olla terapeutti ja paras ystävä: ”Negatiivisista asioista kannattaa kirjoittaa korkeintaan 20 minuuttia kerrallaan”

Kiinnostuitko? Tilaa Kotilääkäri-lehti

X