Avara luonto: Petojen elämää tarjoaa upeaa luontokuvaa kotimaan metsien eläimistä

Jaa artikkeli
petojen elämää
Monet pedot ovat palanneet Suomen luontoon. © yle
Avara luonto saattelee yleisön talvisiin kotimaan metsiin. Otokset karhuista ja muista metsäneläimistä eivät häviä kansainvälisille dokumenteille tippaakaan kiinnostavuudessa.

Myönnetään: kun keskellä metsää odottamatta risahtaa, nousevat niskavillat herkästi minullakin. Asteleeko kuusten takana mahdollisesti susi – tai jopa karhu?

Pelkoon on aniharvoin syytä, mutta petoeläimet kuuluvat Suomen metsiin. Vaikka luonnon tilasta saadaan usein huonoja uutisia, on aiheesta jotain hyvääkin kerrottavaa. Monet lajit, jotka meillä jo jahdattiin viimeiseen turrikkaan tai siivekkääseen, ovat palanneet täkäläiseen luontoon.

Petojen elämää tuo luonnon kotisohvalle

Mainio dokumentti alkaa talvisesta metsästä. Se on ankara paikka, mutta kotisohvalla voi nauttia Kari Kemppaisen upeasta luontokuvauksesta.

Otokset karhun pesueesta, vohkivasta ahmasta, teerien soitimesta, majavan uimareissusta ja muista metsän ihmeistä eivät lainkaan häviä kuuluisille kansainvälisille luontodokumenteille. Pihkantuoksuisesta musiikista vastasi Perttu Hietanen, monen Loiri/Leino -klassikon säveltäjä.

Tietenkin Petojen elämää -dokumenttiin mahtuu myös monta saalistaan popsivaa luomakunnan edustajaa. Meillä nakinpurijoilla ei ole mitään oikeutta niitä kavahtaa.

Avara luonto: Petojen elämää, lauantai 18.12. klo 18.45, TV1

Lue myös: Orpo Aina-karhu sai kodin Sulo Karjalaisen Suurpetokeskuksesta: ”Jos Aina ei viihdy yksin talvipesässään, minun on mentävä sen viereen nukkumaan”

X