Kansanvalta-dokumentti käsittelee määrätietoisen naisen elämää artistina ja aktivistina

Jaa artikkeliLähetä vinkki
kansanvalta
Aktivismi on mukana helsinkiläisen Laura Eklund Nhagan jokaisessa päivässä. j© Greenlit Productions Oy
Dokumentti Kansanvalta seurasi Eklund Nhagaa kolmen vuoden ajan. Tapaamme määrätietoisen nuoren naisen, runoilijan ja kääntäjän, spoken word -artistin ja näyttelijän, sosiologian opiskelijan joka hyväksyttiin mukaan arvostetun lontoolaiskoulun näyttelijätaiteen maisteriohjelmaan.

Kansanvalta-dokumentissa kerrotaan kuinka helsinkiläinen Laura Eklund Nhaga on ulkonäkönsä vuoksi saanut kokea arkipäivän rodullistamisen. Hänen teini-ikäisenä kirjoittamansa runot käsittelivät politiikkaa ja feminismiä. Teos Avoin kirje valkoiselle miehelle voitti Rasisti on pahisti -videokilpailun.

Kaikessa, mitä Eklund Nhaga tekee, on mukana aktivismi. Kamera seuraa häntä maailmalla, ihmisiä tapaamassa ja verkostoitumassa. Naisella on suunnitelmia ja päämääriä, ja eittämättä tahtoa ja kykyä edetä tiellään.

Dokumentin ohjaaja, itse pitkään Yhdysvalloissa asunut ja opiskellut, monikulttuurisista aiheistaan ja joogaopettajanakin tunnettu Mervi Enqvist osaa nähdä ja yhdistää: yksittäisten keskustelujen suuret ja kipeät teemat avautuvat yhdistäviksikin kokemuksiksi.

Kansanvalta, torstai 30.3. klo. 21.00, Teema & Fem

X