Mitä vain vuoksesi, lemmikkini: Norjalaissarjassa tavataan lemmikinomistajia

Jaa artikkeliTilaa Seura
Mitä vain vuoksesi, lemmikkini.
Mitä vain vuoksesi, lemmikkini. © Yle kuvapalvelu
Norjalaisessa, uusintana esitettävässä sarjassa Mitä vain vuoksesi, lemmikkini tutustutaan ihmisiin, joiden arkea värittävät lemmikit.

Norjalaistoimittaja Magnus Brenna-Lund kiertää uusintana esitettävässä sarjassa Mitä vain vuoksesi, lemmikkini tapaamassa ihmisiä, joille eläimet ovat joko työ tai rakas harrastus. Avausjaksossa hän kohtaa hylättyjen koirien pelastajia, hevosten jalostajia ja kaninkasvattajan.

Brenna-Lund esiintyy kuin ei ymmärtäisi esimerkiksi hevosten jalostuksesta mitään, ja ehkä hän ei ymmärräkään. Silti keinosiemennykselle hihittely tuntuu kohtuullisen keskenkasvuiselta. Toinen vaihtoehto olisi tietysti ollut kysyä haastateltavilta tarkemmin heidän työstään. Kaninkasvattaja Leif Opsundille Brenna-Lund nauraa käytännöllisesti katsoen päin naamaa. Jos koko sarja on tarkoitettu huumoriksi, se on venytetty ja ilkeämielinen vitsi.

Näillä linjoilla olivat ilmeisesti myös norjalaiset. He antoivat avausjaksosta niin paljon palautetta, että NRK-tv-yhtiö joutui pyytämään anteeksi ja muokkaamaan osuutta, joka käsittelee kanin teurastusta. Ei oikeastaan edes kiinnosta, millainen alkuperäinen versio olisi ollut. Tästäkin tulee riittävän tympeä olo.

Mitä vain vuoksesi, lemmikkini, pe 3.7. klo 16.20 Tv2

Lue myös: Roskasta ruoaksi -sarja yrittää löytää konkreettisia keinoja ruokahävikin pienentämiseen

X