Martti Turtola Sota

Edessä ehdoton antautuminen

Suomalaisten saavuttamat torjuntavoitot muun muassa Tali-Ihantalassa sekä Ilomantsin voitto pakottivat Stalinin valitsemaan poliittisen ratkaisun tien. Kuvassa Ilomantsin Lehmivaaran motista saatu venäläinen panssarivaunu. Kuva: SA-kuva.

Puna-armeija oli vyörynyt vastustamattomasti läpi pääpuolustuslinjan ja sitä seuraavan Vammelsuu-Taipale -linjan 10.-14.6.1944. Vastarinnasta huolimatta joukot lähenivät uhkaavasti Viipuria. Valtakunta oli ajautumassa hallituskriisiin, suunniteltiin uutta Ramsayn johtamaa hallitusta. Hanke kariutui, ehkä onneksi, ja Linkomies jatkoi pääministerinä.

Viihde

Golfareilta rahaa lastensairaalalle

Jarno Tamminen ja Jari Viitala golfasivat  jaetullle ykkössijalle Hertas Master Openissa. Pelimuoto oli pariscramble ja tilaisuuden tuotto lahjoitettiin lastensairaalalle. Kuva: Raija Vesala

Jarno Tamminen ja Jari Viitala sekä Tommi Hölsö ja Kim Grönqvist jakoivat Hertas Master Open –kilpailun voiton. Golfkisan ja siihen liittyneen iltatapahtuman tuotto luovutettiin lyhentymättömänä uuden lastensairaalaan hyväksi.

Rautainen keihäskolmikko

Euroopan mestari Antti Ruuskanen teki kunniakierroksen yhdessä Lassi Etelätalon (vas.) ja Tero Pitkämäen kanssa. Kuva: Hannu Teider.

Zürichin EM-kisat päättyivät suomalaisten keihäsmiesten juhliin. Jo karsintakisassa upeasti heittänyt Antti Ruuskanen oli finaalissa omaa luokkaansa ja vei mestaruuden. Tero Pitkämäki säesti pronssimitalillaan ja Lassi Etelätalo heitti hienosti neljänneksi.

Yleisurheilun supersunnuntai

Antti Ruuskanen toi Lontoon olympialaisista pronssia, onko nyt EM-kullan vuoro? Kuva: Hannu Teider.

EM-kisat huipentuvat sunnuntaina huikeaan reiluun puolituntiseen. Aistittavissa on samankaltaista jännitettä kuin 1972 Münchenin olympialaisten päätöspäivänä.

Yllätysfinalistit vauhdissa

Aitajuoksija Oskari Mörön katse on jo finaalissa. Kuva: Hannu Teider.

EM-kisojen suurin suomalaisyllättäjä Oskar Mörö juoksee perjantai-iltana 400 metrin aitojen finaalissa. Välierissä viiletetty Suomen ennätys 49,08 nosti lohjalaisen aiturin myös Euroopan tilastossa korkealle, peräti kahdeksanneksi.

Kilpailut

Elämäni paras eväsretki

Lähetä meille pieni tarina ja kuva elämäsi parhaasta eväsretkestä.

Eväiden syönti on usein retken kohokohta, oli kyse sitten soutumatkasta saareen tai hiihtolenkistä talviseen luontoon. Seura julistaa kilpailun, jossa voit kertoa kuvin ja sanoin elämäsi parhaasta eväsretkestä.