Everstiluutnantti Wolf Halstilla oli synkkä ennuste suomalaisten sotilaiden ja viinan yhteensopivuudesta. Kuva on otettu Vuosalmen sillanpääasemassa 7. heinäkuuta 1944. Lähde: SA-kuva
Antero Raevuori

”Suomalaiset sotilaat ja viina merkitsevät silkkaa kauhua ja sekasortoa”

Suomalaiset kärkijoukot saapuivat Petroskoihin lokakuun 1. päivänä 1941. Jatkosotaa oli käyty runsas kolme kuukautta. Rajantakaisen Itä-Karjalan suurin kaupunki, tuleva Äänislinna, oli suomalaisten valloittajien. Paljon olivat Petroskoista vetäytyneet neuvostosotilaat ehtineet tuhota, mutta tuhoamatta oli jäänyt paikallinen viinatehdas.

Juha Kauppinen

Natoon vai ei?

Juha_Kauppinen

Sota tai sodan uhka muuttavat elämän peruuttamattomalla tavalla. Sota on äärimmäinen kriisitila. Sota uhkaa tärkeintä, turvallisuutta.

Viihde

Maija Varis voitti kuudennen HKC-karsinnan

Pike Pulkkinen, Milla-Emilia Mutka, Heidi Sundström ja Maija Varis pääsivät jatkoon kuudennesta HKC-karsinnasta. Kuva: KImmo Tähtinen.

Maija Varis oli illan paras kuudennessa Hertas Karaoke Champion alkukarsinnassa torstaina Vantaalla. Maija tulkitsi tunteella Demi Lovaton tunnetuksi tekemän kappaleen Skyscraper ja vakuutti kaikki tuomarit esityksellään.

Jari Tervo

Donner kuolee kohta

jari_tervo

En ole koskaan äänestänyt vaaleissa Ruotsalaista kansanpuoluetta. Enkä äänestä nytkään. Tulevissa eurovaaleissa saatan silti äänestää kirjailija Jörn Donneria, joka sattuu olemaan ehdokkaana Rkp:n listoilla.

Antero Raevuori

Sotavankien kertomaa

Venäläisiä sotavankeja Loimolan tiellä kesällä 1941. Kuva: SA-kuva.

Kansallisarkistoon kuuluva sota-arkisto sisältää paljon unohtuneita aarteita, joihin kuuluvat jatkosodan alkuvaiheessa kesällä ja syksyllä 1941 saatujen venäläisten sotavankien kuulustelupöytäkirjat.

Corvo kuulolla

Leikkausvaihtoehtoja

Ari_Korvola

Kehysriihen lapsilisäleikkaus on yksinkertainen, tasasuuruinen ja euromääräinen höyläys ilman vaihtoehtoja. Mutta missä ovat ne säästölaskelmat, jos varakkailta perheiltä poistettaisiin lapsilisät kokonaan tai ne pantaisiin kaikilta verolle?

Puheenaihe

Lapsilisien verollepano iskisi varakkaaseen

Lapsilisien verottamista on perusteltu oikeudenmukaisuudella. Kuva: Colourbox.

Pienituloinen perhe säilyttäisi entiset lapsilisänsä, keskituloinen perhe menettäisi 15 prosenttia ja suurituloinen perhe kolmanneksen nykyisistä lapsilisistään, jos avustusmuoto laitettaisiin verolle. Tämä oli lopputulos, kun Seura teetti asiaa koskevan laskelman Tilastokeskuksessa.