Nettideittivillitys on asiallinen luotaus erääseen aikamme merkittävään ilmiöön

Nettideittivillitys-dokumentissa sanansa saavat sanoa niin nettideittailua puoltavat kuin sitä kritisoivatkin sosiologit ja tutkijat.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Nettideittivillitys ei aiheestaan huolimatta ole mitään höpöä.

Nettideittivillitys-dokumentissa sanansa saavat sanoa niin nettideittailua puoltavat kuin sitä kritisoivatkin sosiologit ja tutkijat.
Teksti:
Pertti Avola

Nettideittivillitys ei aiheestaan huolimatta ole mitään kepeää höpöä, vaan ruotsalaiseen Vetenskapens värld -sarjaan kuuluva asiallinen luotaus erääseen aikamme merkittävään ilmiöön. 

Victoria Dyringin juontama ohjelma tarkastelee asiantuntijoiden ja esimerkkihenkilöiden kautta nettideittailua. Se on lyhyessä ajassa muuttanut ikiaikoja vallassa olleita käsityksiä parisuhteista ja niiden muodostuksesta. 

Ohjelmassa pyritään katsomaan aihetta eri puolilta, joten sanansa saavat sanoa niin nettideittailua puoltavat kuin sitä kritisoivatkin sosiologit ja tutkijat. Puhelinten deittisovellukset ovat tuoneet ihmisille loputtoman määrän vaihtoehtoja pitkäaikaisen tai vain lyhyenkin suhteen löytämiselle.

Sovelluksissa eri sukupuolilla on entistä tasaveroisemmat mahdollisuudet löytää kumppani. Jännittävää sinänsä, että siitä huolimatta sukupuolten välinen vanha epätasa-arvo elää ja voi hyvin niissäkin. 

Esimerkkihenkilöinä ovat sarjadeittailija Mattias, eronnut keski-ikäinen Therese, sovelluksen kautta toisistaan vakiintuneen onnen löytäneet Emilia ja Oscar sekä 83-vuotias leskirouva Ulla, joka vielä toivoo löytävänsä uuden rakkauden. 

Kriittisimmät kommentit nettideittailusta heittää sosiologian professori Eva Illouz.

Nettideittivillitys, torstai 2.5. klo 20.00, TV2

Lue myös: Nettideittailu ei tuonut unelmien miestä – Arja, 60, ei luovuttanut: ”Päätin unohtaa parisuhteen, sillä pelkkä panomies löytyisi helpommin”

X