Antti Jokisen Kätilö-elokuvassa Katja Ketun romaanin verevyys vaihtuu kaupallisen elokuvan kieleen

Jaa artikkeli
Krista Kosonen sai roolistaan parhaan pääosan Jussi-palkinnon.
Antti Jokisen ohjaamaa Kätilö -elokuvaa tähdittää näyttelijä Krista Kosonen. Elokuvassa sairaanhoitaja hakeutuu töihin pohjoisen saksalaisleirille rakastuttuaan saksalaiseen.

Kätilö -elokuvan ohjannut Antti Jokinen on muodollisesti enemmän kuin pätevä, sisäisesti ontto elokuvaohjaaja. Huippuartistien videoita työstänyt Jokinen on saanut kotimaassa käsittelyyn kaksikin vahvaa romaania, Katja Ketun Kätilön ja Sofi Oksasen Puhdistuksen.

Ketun verevyys karisee kaupallisen elokuvan kielelle. Sota-aikaisessa Kätilössä (Suomi 2015) sairaanhoitaja (Krista Kosonen) hakeutuu töihin pohjoisen saksalaisleirille rakastuttuaan saksalaiseen. Läpinäkyvänä myyntipointtina on, että karismaattiset Tommi Korpela ja Lauri Tilkanen saadaan sonnustautumaan natsiunivormuihin.

Filmatisoinnissa Korpela on epäinhimillisiä kokeita tekevä kliseiden ”Mengele”. Tässä ne todelliset pohjavireet! Samalla Rauno Ronkaisen kuvaaman Kätilön jäämerellinen upeus on aivan suomalaista elokuvahuippua.

**

Kätilö, ma 30.12. klo 21.00 Tv1

Lue myös: Beforeigners – Krista Kososen outo ja hauska viikinkirooli

Kätilö-elokuvaa tähdittää Krista Kosonen.

Kätilö-elokuvaa tähdittää Krista Kosonen.

Lue myös:

Kirjailija Katja Kettu: ”Toivon, että nainen saisi toteuttaa seksuaalisuuttaan siten kuin haluaa”

Näyttelijä Krista Kosonen helpottaa ikävää työreissuilla: ”Lapseni on usein mukana kuvausmatkoilla”

Näyttelijä Tommi Korpela: ”Suomalaisessa itsetunnossa on kehittämisen varaa”

Olavi Virran raadollinen suosio yllätti legendaa näyttelevän Lauri Tilkasen: ”Valtava kuuluisuus haittavaikutuksineen – ja miten hän menetti kaiken”

X