Motherland – äitien sota -sarjan aikuiset häpäisevät itsensä, kun yrittävät näyttää täydellisiltä huoltajilta

Jaa kaverilleTilaa Seura
Motherland - äitien sota
© Yle Kuvapalvelu

Lapset kyllä pärjäävät, mutta aikuiset häpäisevät itsensä, kun yrittävät näyttää täydellisiltä huoltajilta. Brittikomedian päätähti Anna Maxwell Martin (kuvassa keskellä ) on kerännyt palkintoja näyttelijänä Dickensin, Shakespearen ja Austenin sovituksista. Motherlandin Juliassa hän käy syvemmällä ihmisyydessä kuin koskaan.

Julia on myöhässä, kaikesta. Välinpitämätön organisaattori vääntää innostuneen ilmeen, jos joku saattaisi auttaa häntä selviämään työn ja lastenhoidon mahdottomasta yhdistelmästä. Lapset ovat hänelle elämäntaakka.

Diane Morgan tekee herkullisen roolin äitien ringin vihaamana yksinhuoltajana. Ylistetyn Catastrophe-sarjan Sharon Horganin lisäksi käsikirjoitustiimiin kuuluu sarjan ohjaaja, Isä Tedistä ja IT-porukasta tunnettu Graham Linehan.

BBC tilasi aluksi vain pilottijakson, joka on napakka lyhytelokuva äitiysporukoiden naurettavasta valtapelistä. Katsojia riitti, joten sulavaa keskiluokkaiskomediaa tilattiin kuusi jaksoa lisää. Nyt kakkoskauden pullat ovat jo uunissa.

Motherland – äitien sota, ti 17.7. klo 22.00 TV1

Juttua muokattu 17.8. klo 16.07. Sharon Horgan korjattu Diane Morganiksi.

X