Tv-arvio: Munuainen haussa -dokumenttisarja kertoo 28-vuotiaan Natachan munuaisten etsintäprosessista

Tanskalainen dokumenttisarja on kuin lääketieteellinen jännitysnäytelmä, jossa potilaalle etsitään toimivaa munuaista.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Munuainen haussa kertoo nuoresta naisesta, jonka munuaiset eivät toimi.

Tanskalainen dokumenttisarja on kuin lääketieteellinen jännitysnäytelmä, jossa potilaalle etsitään toimivaa munuaista.
Teksti:
Pertti Avola

Kaksiosainen tanskalaisdokumentti Munuainen haussa on eräänlainen lääketieteellinen jännityskertomus 28-vuotiaasta Natachasta, jonka munuaiset eivät toimi.

Kahden pienen lapsen äiti viettää tuntikausia viikoittain dialyysissä. Sairaus on myös torpannut hänen opinto- ja työmahdollisuutensa. Uutta munuaista ei tahdo löytyä, sillä Natachan elimistö hylkii useimpia tarjolla olevia elimiä. 

Sattumoisin Natachan elämänkumppani Louis törmää sateisessa Kööpenhaminassa amerikkalaiseen munuaiskirurgiin Michael Reesiin, joka pyörittää eräänlais­ta munuaistensiirtoketjua.

Hänen kauttaan Natachalle löytyykin sopiva luovuttaja, mutta leikkaus Yhdysvalloissa maksaa maltaita, joita Tanskan terveysviranomaiset eivät suostu maksamaan. Ratkaisuksi muodostuu julkinen keräys, ja etenkin eräs antelias lahjoittaja. 

Munuainen haussa on lämminhenkistä tosi-tv:tä

Munuainen haussa on tavallaan tosi-tv:tä, mutta asiallista ja lämminhenkistä. Ensimmäisen jakson lopussa Natacha ja Louis matkaavat Yhdysvaltojen Toledoon, jossa Louis luovuttaa ketjuun oman munuaisensa ja Natacha saa ketjusta uuden elimen itselleen. 

Toisessa jaksossa nähdään, miten leikkaukset onnistuivat ja tutustutaan myös toimenpiteet mahdollistaneeseen lahjoittajaan.

Munuainen haussa, sunnuntai 24.9. klo. 22.50, Teema & Fem

X