Juha Vuorisen Puerto Anus teoksessa on seksiä ja kekseliästä huumoria – Yli 500 sivua anustapeista on silti liikaa

Jaksavatko Juha Vuorisen paatuneimmatkaan fanit lukea yli viittäsataa sivua anustapeista?

Jaa artikkeliLähetä vinkki

© Bazar

Jaksavatko Juha Vuorisen paatuneimmatkaan fanit lukea yli viittäsataa sivua anustapeista?
Teksti: Milla Ollikainen

Juha Vuorisen Puerto Anus (Bazar) ilmestyi kesäkuussa 2023.

Miksi Puerto Anus kiinnosti?

”Törkeän huumorin mestari Juha Vuorinen kirjoittaa yli kymmenen vuoden tauon jälkeen jatkoa räävittömälle DikDek-sarjalleen. Onkohan Vuorinen yhä iskussa – eli liekö hänen henkilöillään juhlakalusto paraatikunnossa?”

Mitä pidin?

”Jos pidät seksiä vain vakavana ja kauniina asiana, joka tapahtuu kahden ihmisen välillä pimeässä makuuhuoneessa, tämä kirja ei ole sinulle. Sen kertonee kirjan nimikin – tai viimeistään ensimmäinen virke, johon mahtuu niin anaalitappi kuin elämän tarkoitus.

Puerto Anuksen tapahtumat lähtevät laukalle, kun sarjan päähenkilölle Tapsalle järjestetään polttarit inkoolaisella huvilalla, jonka omistaa azerbaidžanilainen dildomiljonääri.

Vuorisen kirjasta tuli kuin käänteinen matka teinivuosiin 1980-luvulle, jolloin sormeiltiin salaa SinäMinän novelleja silmät kiiluen siinä toivossa, että jossain tarinassa päästäisiin edes verhotusti yhdyntään asti. Puerto Anusta lukiessa alkaa nimittäin toivoa, että välillä kirjassa tulisi vastaan sellainenkin sivu, jossa ei mainita sukupuolielimiä, ihmisruumiin eritteitä tai seksivälineitä.

Tässä asiayhteydessä on joskus puhetta pituudesta – useimmiten sen puutteesta – mutta yli 500 sivua anustapeista on kyllä liikaa.

Hauskaa ja kekseliästä Vuorisen teksti silti on, ja kirja toimii ehkä paremmin pieninä annoksina kuin, hmm, kertarykäisyllä.”

Arvio: **

Kirja sai minut…

”…sekä nauramaan että tympiintymään.”

Lue myös: Kirjailija Juha Vuorinen inspiroituu sekopäisestä ajasta: ”Enää ei tiedä, mikä on tragediaa ja mikä komediaa”

Juha Vuorinen on kirjailija, radioääni, kolumnisti ja suurperheen isukki. © Onni Vuorinen

X