Anna-lehti: Herttuatar Catherinen asuvalinta tyhjentää putiikit leningeistä – Raikas ja siveä tyyli puree Briteissä

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Cambridgen herttuatar Catherine
Cambridgen herttuatar Catherine on monien ihailema tyyli-ikoni. © EMPICS ENTERTAINMENT / LEHTIKUVA / ANWAR HUSSEIN
Aina herttuattaren asuvalinta ei ole ollut siveä. Nuorena Catherine hurmasi prinssi Williamin läpikuultavassa mekossa, joka ei jättänyt mitään arvailujen varaan.

Cambridgen herttuatar Catherine, 39, tunnetaan moitteettomasta ja hienostuneesta tyylistään.

Anna-lehti kertoo, kuinka Catherine valitsee vaate- ja asustevalikoimaansa oman maan muotitalojen, kuten Mulberryn ja Temperley Londonin luomuksia. Näin hän kohoaa brittiläisen muodin vientilähettiläiden kärkikastiin.

Catherine on viimeistelty kynsiä myöten

Catherinen kynnet ovat aina huolellisesti manikyroidut ja vaaleanpunaisella lakalla viimeistellyt.

Tuoksuista hän suosii lontoolaislähtöisen, nykyään tosin amerikkalaisomistuksessa olevan Jo Malonen raikkaita kukkaisvesiä.

Heinäkuussa 2013, kun herttuaparin esikoinen, pikkuprinssi George syntyi, äiti saapui viimeisen päälle föönattuna ja meikattuna synnytystä seuraavana päivänä pienokainen
käsivarsillaan kameroiden eteen, kuten brittihovin perinteisiin kuuluu.

Viettelevä asu hurmasi prinssin

On hämmästyttävää, miten räväkästi Catherine otti ensiaskeleensa muodin ja julkisen esiintymisen saralla. Vuonna 2002, kun silloinen Kate Middleton opiskeli Saint Andrewsin yliopistossa, hän toimi mallina koulun muotinäytöksessä.

Sen teemana oli viettelyn taito. Kate oli puettu läpikuultavaan mekkoon, joka ei jättänyt mitään arvailujen varaan. Myös prinssi William kiinnitti Kateen huomionsa.

Loppu on historiaa.

Kate Middleton ja prinssi William

Kate Middleton ja prinssi William poseerasivat kuvaajille kihlajaisissaan 2010. Tulevan herttuattaren sininen leninki myytiin loppuun putiikeista ja verkkokaupoista. LEHTIKUVA / AFP PHOTO / BEN STANSALL / FILES

Lue myös: Herttuatar Catherine kipusi keskiluokkaisesta kodista kuningashuoneen suosikiksi – Tällainen on kaikkien rakastama Kate

Kihlajaismekko revittiin käsistä

Kihlajaisissaan Catherine esiintyi Issa of Londonin kietaisumallisessa silkkineulosmekossa, jonka väri toisti hänen nimettömässään kimmeltävän safiirin säihkettä. Sormus on sama, jonka prinsessa Diana kihlautuessaan valitsi.

Herttuatar Catherine

Herttuatar Catherine kuvattiin maanläheisissä sävyissä Lontoossa vuonna 2019. LEHTIKUVA / REUTERS Peter Nicholls

Vain viikoissa leninki myytiin loppuun niin kivijalkaputiikeista kuin nettikaupoista.

Sarah Burtonin suunnittelema ja Alexander McQueenin muotitalon toteuttama morsiuspuku peittävine pitsihihoineen edusti jo Catherinen nykyistä tyyliä. Se oli samanaikaisesti hillitty, nuorekas ja aistikas.

Pukeutumisessa tiukka etiketti

Catherinen tyyli summaa ne haasteet, joita herttuatar on roolissaan kohdannut. Monikulttuurinen Britannia on yhä vahvasti luokkayhteiskunta, jonka etiketti on ahdettu täyteen puolisalaisia sääntöjä. Hovin käytössäännöt ovat tiukemmat kuin missään muussa Euroopan kuningashuoneessa.

Catherinelle siirtyminen keskiluokkaisen yrittäjäperheen tyttärestä tulevaksi kuningattareksi on saattanut tuntua munankuorilla astelemiselta. Siksi hän on pelannut tyyliasioissa varman päälle. Perinteitä vaalivaan kuningaskuntaan ei sitä paitsi toivota räväköitä raikuliprinsessoja.

Ihanteena on klassinen, englantilaiseksi ruusuksi kutsuttu naistyyppi: raikas, siveä ja hyväntekeväisyyden saralla toimelias.

Vahva väri auttaa erottumaan

Kuningatar Elisabet II:n oppien mukaan Catherine valitsee ylleen vahvoja värejä tai
hempeitä pastelleja, sillä niiden avulla niin yleisön, valokuvaajien kuin henkivartijoiden
on helppo seurata arvovieraan liikkumista.

Vaikka hänet ikuistetaan tiuhaan satumaisen kalliissa luomuksissa, Catherine nähdään
myös edullisten vaateketjujen, kuten Topshopin asuissa.

Niitä hän on suosinut varsinkin sellaisina aikoina, kun maan talous on tiukilla ja kansa joutuu kiristämään kukkaron nyörejä.

Lue myös: William ja Catherine – Välirikko vahvisti suhdetta

X