Murha Helsingörissä: Merellinen rikossarja antaa sijaa myös työpaikkakolmio­draamalle

Murha Helsingörissä, kuvassa Peter Mygind (oik.) ja André Babikian.
Murha Helsingörissä, kuvassa Peter Mygind (oik.) ja André Babikian. © AVA
Rikossarja Murha Helsingörissä perustuu Sommerdahl-kirjasarjaan, jonka tekijä Anna Grue ei ole innoissaan sarjasovituksesta.

Murha Helsingörissä –sarjassa rikosetsivä Dan Sommerdahlilla on varsinainen 25-vuotishääpäivä uudessa tanskalaisessa poliisisarjassa. Aamu Marianne-vaimon kanssa alkaa kollegoiden masinoimilla bileillä ulkosalla tapahtumakaupungissa, joka on valoisa merenrantapaikka. Tulee keskeytys. Rantaviivasta Kronborgin linnan eli Hamletin linnan tuntumasta löytyy ruumis. Kun seuraava päivä kiertyy aamuun Dan on ennättänyt tärvätä koko hopeahääpäivän jäljityksiin ja todeta odottamiseen väsähtäneen vaimon antautuneen syrjähyppyyn. Mariannella on myös side Sommerdahlin poliisipartneriin Flemming Torpiin.

Merellisessä ja hiukan puisevassa sarjassa Dan Sommerdahlia esittää Peter Mygind (kuvassa oik.), poliisilääkärivaimoa Laura Drasbæk ja Flemmingiä André Babikian (vas.).

Työpaikkakolmio­draama saa runsaasti sijaa rikoksilta, joihin kuuluu muun muassa futisseura FC Helsingöriin liittyvä murha. Sommerdahl-kirjasarjan tekijä Anna Grue ei ole innoissaan sovituksesta. Keskikastin romaaneita on seitsemän, eikä niitä ole suomennettu.

Murha Helsingörissä, ti 23.3. klo 22.00 Ava

Lue myös: Rikossarja Murha Sandhamnissa perustuu Viveca Stenin dekkareihin