seksuaalinen hyväksikäyttö

Seuran Vahva tarina -podcast
Kategoriasta Vahva tarina

Pianonopettaja

Olin lapsi, ja tiesit sen – pieni kertomus seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Siirry lukemaan artikkelia, Pianonopettaja
Ensimmäinen seksikokemus ei ole vapaaehtoinen monellekaan nuorelle tytölle.
(Päivitetty )

Eka kerta on televisio-ohjelmissa usein romantisoitu, mutta yllättävän monelle yhdysvaltalaiselle tytölle todellisuus on toisenlainen.

Siirry lukemaan artikkelia, Eka kerta ei ole vapaaehtoinen yllättävän monelle amerikkalaistytölle – Seksiin pakottanut yleensä kuusi vuotta vanhempi
Lapsen törkeistä seksuaalisista hyväksikäytöistä tuomitaan lepsusti Suomessa.
(Päivitetty )

Seura kertoi vuosi sitten Ainosta, jota sijaisä ja -veli käyttivät törkeästi seksuaalisesti hyväksi useita kertoja, mutta selvisivät ehdollisilla tuomioilla. Viime huhtikuuussa hovioikeus päätti pitää rangaistukset ennallaan. Sijaisä on valittanut ratkaisusta.

Siirry lukemaan artikkelia, Pientä Ainoa törkeästi hyväksikäyttäneiden ehdolliset tuomiot säilyivät hovioikeudessa – Sijaisisä valitti korkeimpaan oikeuteen

Juttuvirta

Julkaisupäivämäärä

Espoolaisäidin 13-vuotias lapsi joutui pääsiäistä edeltävänä viikonloppuna hyväksikäytetyksi. Äidin mukaan lapsi jätettiin heitteille sairaanhoidossa.

Siirry lukemaan artikkelia, Seksuaalisesti hyväksikäytetty lapsi jätettiin ilman psyykkistä apua Uudessa lastensairaalassa – Osastonlääkäri vetoaa käynnistysvaikeuksiin: ”Psyykepuolessa on varmaan vielä hiomista”
Minna Oulasmaa on seksuaaliterapeutti.
(Päivitetty )

"Vanhempi ei voi päivystää lapsensa suojakilpenä. Lapsi tarvitsee päivitettyjä turvataitoja, vahvistusta itsemääräämisoikeuteensa sekä oppia oman ja toisen kehon kunnioittamisesta", pari- ja seksuaaliterapeutti Minna Oulasmaa muistuttaa.

Siirry lukemaan artikkelia, ”Vanhemman tehtävä on välittää lapselle viesti, että suurin osa ihmisistä haluaa kuitenkin toisilleen hyvää”
Antavatko turvatalot nuorille turvaa? Somessa levinnyt tarina kuohuttaa ja huolettaa.
(Päivitetty )

Espoolainen Terhi Suokas pelasti tuntemattoman nuoren, joka ei päässyt turvataloon eikä saanut viranomaisilta apua. Seksuaalikasvattajana häntä huolettaa, joutuvatko tällaiset nuoret pedofiilien käsiin.

Siirry lukemaan artikkelia, Jätetäänkö apua tarvitsevat nuoret hyväksikäyttäjien armoille? – ”On kauhean ikävää, että nuori ei ole päässyt turvaan”
(Päivitetty )

Vatikaani joutuu tänä keväänä näyttämään, ratkooko se hyväksikäyttöskandaaleitaan tosissaan. Seuraavat kohut ovat jo tulossa, kun sekä naiset että pappien aviottomat jälkeläiset peräävät kirkolta oikeutta.

Siirry lukemaan artikkelia, Vatikaanin piina jatkuu: Nyt hyväksikäytöstä kertovat naiset ja katolisten pappien aviottomat lapset
Seksuaalirikokset
Kategoriasta Tutkivat
(Päivitetty )

Seksuaalirikoksia tehnyt kantasuomalainen näyttäisi saavan oikeudessa ”kansalaisalennusta”: hän selviää useammin sakoilla siinä missä ulkomaalaiset joutuvat linnaan.

Siirry lukemaan artikkelia, Häkki heilahtaa ulkomaalaiselle – Raiskaukset ovat ainoa seksuaalirikos, jossa erot suomalaisten ja ulkomaalaisten tuomioissa ovat merkittäviä
Pääministeri Juha Sipilä
(Päivitetty )

Keskustan puheenjohtaja, pääministeri Juha Sipilä halusi tarkentaa vastaustaan Seuran eilen puoluejohtajille lähettämään kysymykseen lapsia törkeästi hyväksikäyttäneiden vähimmäisrangaistuksista.

Siirry lukemaan artikkelia, Nyt taisi varmistua jyrkkä tiukennus lapsen törkeän seksuaalisen hyväksikäytön rangaistuksiin: Myös pääministeri Sipilä lähettäisi syylliset lähes aina vankilaan
Vihreiden puheenjohtaja Pekka Haavisto.
(Päivitetty )

Nykyään lähes puolet törkeään hyväksikäyttöön syyllistyneistä päästetään vapaalle jalalle. Seura kysyi puoluejohtajilta, pitäisikö vähimmäisrangaistus korottaa kahteen vuoteen - siis käytännössä ehdottomaksi.

Siirry lukemaan artikkelia, Kuusi puoluetta valmiita koventamaan roimasti rangaistuksia – Joutuvatko lapsia törkeästi seksuaalisesti hyväksikäyttäneet jatkossa aina vankilaan?
Grooming johtaa usein lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön.
(Päivitetty )

Alaikäisiin kohdistuneet seksirikokset puhuttavat. Pyysimme asiantuntijaa kertomaan, miten lapsen kanssa voi käsitellä esimerkiksi grooming-houkutteluilmiötä.

Siirry lukemaan artikkelia, Näin puhut lapsesi kanssa groomingista – Lue asiantuntijan ohjeet, joilla voit estää lapsen manipuloinnin ja seksuaalisen hyväksikäytön
törkeä lapsenraiskaus rikoslakiin
Julkaisupäivämäärä

Oikeusministeri Antti Häkkänen haluaa korottaa lapsiin kohdistuvista vakavista seksuaalirikoksista langetettavia tuomioita.

Siirry lukemaan artikkelia, Törkeä lapsenraiskaus on tulossa rikoslakiin: Väkivaltarikolliset halutaan telkien taakse – Nyt moni raiskaaja selviää ehdollisella