Anna-lehti: Näin kohu Meghanin ympärillä kiillottaa herttuatar Catherinen julkisuuskuvaa

Jaa artikkeliTilaa Seura
Herttuatar Catherine ja prinssi William seurustelivat seitsemän vuotta ennen kihlautumistaan.
Herttuatar Catherine ja prinssi William seurustelivat seitsemän vuotta ennen kihlautumistaan. © SPLASHNEWS.COM / LEHTIKUVA
Tiedotusvälineet suitsuttavat nyt herttuatar Catherinen hillittyä tapaa edustaa brittihovia. Samalla Meghanin taakse on kerääntynyt Hillary Clintonin kaltaisia nimekkäitä tukijoita taistelussa epäoikeudenmukaista uutisointia vastaan.

Anna-lehti kertoo, miten Cambridgen herttuatar Catherinen, 37, tie vei brittihoviin ja miten hän sai aikoinaan oman osansa ikävästä julkisuudesta . Tilanne on kuitenkin muuttunut sen jälkeen, kun Sussexin herttuatar Meghan, 38, saapui hoviin.

Catherinea kutsuttiin aikoinaan tiedotusvälineissä aivan erityisillä haukkumanimillä.

Waity Katie –nimen Catherine sai, kun seurustelu Williamin kanssa venyi noin seitsemän vuoden ajanjaksoksi ennen pariskunnan kihlajaisia vuonna 2010. Lazy Katie puolestaan viittaa siihen, kuinka Catherine valitsi kolme vuotta sitten jäädä perhesyistä pois hovin edustustehtävistä Pyhän Patrickin päivänä.

Lue myös: Herttuatar Catherine ja prinssi William: Haaveena iso, onnellinen perhe

Herttuatar Catherine, Meghan ja Camilla matkalla kesäkuussa 2019 kuningatar Elizabeth II:sen viralliselle syntymäpäivävastaanotolle.

Herttuatar Catherine, Meghan ja Camilla matkalla kesäkuussa 2019 kuningatar Elizabeth II:sen viralliselle syntymäpäivävastaanotolle. © PA PHOTOS / LEHTIKUVA / GARETH FULLER

Kohu on arkea brittihovissa – Voimaa omasta perheestä

Meghan ja Catherine eivät ole ensimmäisiä naisia Britannian kuninkaallisessa hovissa, jotka ovat joutuneet julkisen kohun silmään.

Kruununprinssi Charlesin nykyinen puoliso, Cornwallin herttuatar Camilla, avautui muutama vuosi sitten Mail on Sundayn You Magazinelle, millaista hänen elämänsä oli siihen aikaan, kun suhde prinssi Charlesiin kävi ilmi.

Herttuatar Camilla kertoi haastattelussa, että hän ei voinut poistua ulos omasta kodistaan.

”Se oli hirveää. Se oli hyvin epämiellyttävää aikaa, jota en soisi pahimmalle vihamiehellenikään. En olisi selviytynyt siitä ilman perhettäni.”

Herttuatar Catherinen äidivastuu painaa

Perhe on tärkeä myös herttuatar Catherinelle, joka on äiti kuusivuotiaalle prinssi Georgelle, neljävuotiaalle prinsessa Charlottelle sekä ensi keväänä kaksi vuotta täyttävälle pienelle prinssi Louis’lle.

Noin vuosi sitten Family Action -järjestön hyväntekeväisyystapahtumassa kertoi ajatuksiaan äitinä olemisesta.

”Se on niin vaikeaa. Äiti saa paljon tukea varsinkin vauvan ensimmäisinä päivinä, mutta ensimmäisen vuoden jälkeen se häviää. Sen jälkeen ei juuri ole oppaita, mitä lukea.”

Uudenlaista avoimuutta brittihovissa

Prinssi Williamin nuorempi veli Harry sekä tämän puoliso Meghan ovat valinneet edustamisessaan oman, suorapuheisen tiensä pohtiessaan elämäänsä hovin edustajina.

Poikkeuksellisen avoimina he esiintyivät televisioyhtiö ITV:n Harry & Meghan: An African Journey –dokumentissa, joka kuvattiin herttuaparin syyskuisella Afrikan-matkalla.

Kun toimittaja Tom Bradby tiedusteli Meghanilta, miten tämä voi, herttuattaren vastaus oli poikkeuksellisen suora.

”Brittihovissa kovin moni ei ole kysynyt, olenko ok”, Meghan vastasi ja kertoi toimittaja Bradbylle, että ei voi hyvin kuninkaallisessa roolissaan.

”Olen todella yrittänyt omaksua brittiläisen varautuneisuuden. Mutta luulen, että se on sisäisesti vahingollista”, Meghan avautui dokumentissa.

Samalla Meghan on kuitenkin kulkenut rohkeasti omaa polkuaan. Hänen johdollaan esimerkiksi toimitettiin tänä syksynä Vogue-muotilehden numero, johon herttuatar valitsi naisvaikuttajia ’Muutoksen voimat’ -otsikon alle.

Herttuatar Meghanin taakse nimekkäitä tukijoita

Televisioyhtiö ITV:n dokumentin esittämisen jälkeen Meghan on saanut runsaasti myönteisiä viestejä sosiaalisessa mediassa #welovemeghan-aihetunnisteilla.

Hiljattain myös kymmenet naispuoliset brittikansanedustajat ilmaisivat avoimessa kirjeessä seisovansa Meghanin rinnalla ja vastustavat tämän mustamaalaamista mediassa.

Yksi vaikutusvaltaisimpia Meghania julkisesti puolustaneita henkilöitä on USA:n entinen presidenttiehdokas ja ensimmäinen nainen, senaattori Hillary Clinton. 

Prinssi Harry tukee puolisoaan

Myös Meghanin puoliso, 37-vuotias prinssi Harry on ilmaissut voimakkaasti suojelevansa vaimoaan ja heidän toukokuussa syntynyttä esikoistaan Archie Harrisonia ikävältä julkisuudelta. Tämän vuoksi perhe muun muassa vaihtaa tänä vuonna perinteisen joulunvieton Sandringhamissa kuuden viikon lomaan Yhdysvalloissa.

Lue myös: Kuningasperheen Archie-kuopus ja monarkian rahoitus puhuttavat Briteissä: ”Verorahojen pitäisi päätyä vain kruununperijöille, ei kaiken maailman enoille ja tädeille”

X